Strijdend Herkingen ’55 met lege handen in Nieuwerkerk (wedstrijdverslag Herkingen)

Nieuwerkerk – Bij (mede)koploper SKNWK is het Herkingen ’55 niet gelukt om punten te sprokkelen. Die kans was er overigens wel, want in een – voor de neutrale toeschouwer – aantrekkelijk schouwspel kregen de geelhemden een aantal kansen de wedstrijd in het slot te gooien. Over 90 minuten was een gelijkspel een terechte afspiegeling geweest, maar een ‘kogel uit de tweede lijn’ besliste de wedstrijd in het voordeel van de thuislclub.

De eerste kans is voor de bezoekers. In de derde minuut brengt Bouwens, met een steekpass uit een vrije trap, Maikel van den Ochtend in kansrijke positie. De inzet wordt in de korte hoek door Van der Cingel onschadelijk gemaakt. In de vijfde minuut komt Van den Berge in kansrijke positie, maar zijn inzet gaat rakelings naast. De thuisclub controleert de wedstrijd, maar de geelhemden zijn gevaarlijk uit de counter. Op het kwartier weet Bestman de diepgaande Van den Ochtend te bereiken. Vanuit  lastige hoek valt het leder in het zijnet. Een zestal minuten later slaat de thuisclub toe. Uit een pass van Dooge neemt De Looze de bal met de bovenarm aan. De door Herkingen geclaimde handsbal wordt door arbiter Mathon weggewoven en met een fraaie lob tekent De Looze voor de openingstreffer (1-0). Op het halfuur scoort Van den Broek de 2-0, maar deze treffer wordt wegens buitenspel terecht afgekeurd. In de 34e minuut bereikt Van den Ochtend na een solo de achterlijn. Zijn voorzet wordt bij de eerste paal onschadelijk gemaakt om de inlopende Van Splunter het scoren te beletten. Op slag van rust is een inzet van Bouwens een prooi voor Van der Cingel.

‘DROOMSTART’
In het tweede gedeelte kennen de geelhemden een droomstart. In de 49e minuut zeilt een vrije trap van aanvoerder Bouwens in het zestienmetergebied. Maikel van den Ochtend kopt de bal in de doelmond en tussen de melee van spelers verdwijnt het leder pardoes in het doel (1-1). Beide teams stellen zich vervolgens tactisch op en in een behoudende fase spelen de meeste duels zich op het middenveld af. In de 72e minuut komt de thuisclub een voorsprong als Van Dijke vanaf een meter of twintig de bal in de kruising rost (2-1). In het slotkwartier spelen de geelhemden ‘va banque’. Dubois moet in de 83e minuut handelend optreden door een vrije trap van Van den Berge uit de bovenhoek te boksen. In de 86e minuut wordt Melissant in het zestienmetergebied licht aangetikt, maar ook nu wil de arbiter van een elfmetertrap niets weten. Het laatste wapenfeit in een sportief treffen op het fraaie sportcomplex in Nieuwerkerk.