Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 24 februari

In de 3e klasse A van het amateurvoetbal vermaakten ‘s-Heer Arendskerke en Lewedorpse Boys het publiek, dat negen doelpunten voorgeschoteld kreeg. In de 4e klasse B was de blessuretijd koploper Kapelle gunstig gezind en concurrent GPC Vlissingen niet. Dit zijn de uitslagen in het Zeeuwse amateurvoetbal van zaterdag 24 februari.
Uitslagen amateurvoetbal 24 februari

Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 24 februari© Jos Clarijs

Derde Divisie

Kloetinge won op eigen veld van Unitas en zette daarmee opnieuw een stap richting lijfsbehoud. Door doelpunten van Ruben de Jager (penalty) en Jefry Dijkstra werd het 2-1 voor de ploeg van Jurriaan van Poelje. Kloetinge heeft nu dertig punten en lijkt wel verzekerd van nog een jaar in de Derde Divisie. De wedstrijd van Hoek op bezoek bij TEC in Tiel werd op het laatste moment afgelast. Scheidsrechter Franklin Berg keurde het veld drie kwartier voor het duel af.

Beeld uit de wedstrijd Kloetinge tegen Unitas© Ron Quinten

1e klasse D

Terneuzense Boys leed een kleine nederlaag op bezoek bij DCV. In Krimpen aan den IJssel werd het 1-0 voor de thuisploeg. Terneuzense Boys blijft door de nederlaag op de voorlaatste positie staan.

2e klasse E

De topper tussen SVOD’22 en MZC’11 eindigde onbelist. Lang leken de bezoekers uit Zierikzee op weg naar de zege door een goal van Luuk van Vossen, in de slotfase trok Jord Mesu de stand gelijk. Later vandaag kun je in het wedstrijdartikel een samenvatting van de wedstrijd zien.
WHS komt maar niet uit de degradatiezone. Op eigen veld verloor de ploeg van de kersverse trainer Johan Pietjouw met 1-3 van Arnemuiden. Die ploeg klimt daardoor wél tot boven de streep. De voorsprong op MOC’17 is nu één punt.

3e klasse A

De Middelburgse derby tussen Zeelandia en Dauwendaele eindigde in een 2-4 zege voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd leidde Dauwendaele met 0-3, onder ander door twee goals van Mahboeb Rahimi. Zeelandia ging vol op de aanval en trok de stand naar 2-3, maar een goal van Tim Holleman in blessuretijd besliste de wedstrijd in het voordeel van Dauwendaele.
Koploper Luctor Heinkenszand liet weinig heel van Wolfaartsdijk. Bij rust was de stand slechts 1-0 door een goal van Rick Olierhoek. In de tweede helft liepen de Bevelanders uit naar een ruime 5-0 zege. Bjorn de Haan, Joost Platschorre, Serge van ’t Westeinde en Barry Olierhoek zorgden voor de goals.
Bij ‘s-Heer Arendskerke – Lewedorpse Boys kreeg het publiek negen goals voorgeschoteld. Arendskerke trok aan het langste eind; 5-4 voor de thuisploeg. Sam Capello maakte een hattrick voor Arendskerke.

© Omroep Zeeland

3e klasse B

Krabbendijke pakte een punt bij Vrederust, maar schiet daar weinig mee op in de strijd tegen degradatie. Bij winst had de ploeg van André Maas de directe degradatiezone achter zich kunnen laten.
Bruse Boys leek op weg naar de zege tegen Internos, maar kreeg in de tweede helft het deksel op de neus. Door goals van Aart de Waal en Dylan Adelaar stond de ploeg uit Bruinisse halverwege aan de leiding, na rust draaide de ploeg uit Etten-Leur de wedstrijd om en ging het met een 2-3 zege aan de haal.

4e klasse A

IJzendijke had een gemakkelijke middag tegen Aardenburg. Bij rust stond het al 3-0 voor de thuisploeg door goals van Sander van Buren, Cas de Dobbelaere en Teun van de Sande. Na rust liep de ploeg van trainer David Almekinders nog uit naar 7-2 door onder andere twee goals van Job Wiersum.
Ook nummer twee Oostburg won. De Zeeuws-Vlamingen waren met 3-0 te sterk voor DwO’15 door doelpunten van Kevin Martens, Wouter Ghijs en Lorenzo de Sutter. Oostburg blijft tweede met twee punten achterstand op koploper IJzendijke.

4e klasse B

Nummer twee GPC Vlissingen verspeelde in de topper tegen nummer drie GOES twee keer een voorsprong. De Walcherse ploeg leidde halverwege met 0-2, zag GOES terugkomen tot 2-2 en in de 86e minuut kopte Marciano de Jong de 2-3 voor GPC binnen. In blessuretijd bepaalde Angelo van der Welle de eindstand op 3-3.
Door het gelijkspel van GPC en GOES kon Kapelle uitlopen en de Bevelandse ploeg deed dat ook. Waar GPC in de blessuretijd tegen puntenverlies aanliep pakte Kapelle juist in extremis de winst. Mike Koole scoorde in blessuretijd de 1-2 tegen De Noormannen.

4e klasse C

Koplopers Bevelanders en SKNWK maakten geen fout. De Noord-Bevelanders wonnen mede dankzij twee treffers van Jim Strating met 1-3 bij SNS, de ploeg uit Nieuwerkerk won de topper tegen Herkingen’55 met 2-1. Tim de Looze en Bas van Dijke scoorden voor SKNWK.

4e klasse D

Tholense Boys won de Thoolse derby tegen SPS met 0-1. Daardoor blijft het aan de leiding in de 4e klasse D.
NOAD’67 haalde in eigen huis hard uit tegen Smerdiek: 6-1. Rob den Engelsman maakte een hattrick namens zijn ploeg. De overige doelpunten kwamen op naam van Frank den Engelsman, Luuk Spijker en Lars Steijn. Door de zege houdt NOAD’67 aansluiting met de subtop.

1e klasse A vrouwen

Geen wedstrijd voor de dames van IJzendijke, die IJFC in punten gelijk zagen komen.

2e klasse C vrouwen

Kloetinge stond tien minuten voor tijd nog op een 2-1 voorsprong tegen koploper VVAC door goals van Lotte Jansen en Anne van Vooren, maar ging alsnog onderuit. De beslissende 2-3 viel in de blessuretijd.

3e klasse H vrouwen

Zeelandia Middelburg legde het af tegen koploper FC Binnenmaas, dat in Middelburg met 0-2 won. Ook FC Axel scoorde niet, de Zeeuws-Vlamingen verloren met 3-0 van De Jonge Spartaan.