Geweldige 43e editie van ons eigen Dokter v/d Zande Toernooi

Gisteren, donderdag 9 mei 2024, werd traditioneel op Hemelvaartsdag bij S.K.N.W.K. weer het Dokter van de Zande Toernooi georganiseerd (de 43e editie van Het Onderling S.K.N.W.K.-tournooi). Elk jaar weer ‘een happening’ waar een ieder binnen S.K.N.W.K. naar uitkijkt. En blijkbaar zijn ook onze weergoden echte ‘fans’ van dit toernooi, want zij werkten deze editie meer dan voortreffelijk mee (vooral tijdens de bbq). Wat was het weer (weer) super 🙂

’s Ochtend vanaf 09:30 uur kwamen de eerste deelnemers aan het toernooi aan op ons eigen ‘Het Springer’. Rond 10:00 uur was bijna iedereen aanwezig. Sommigen hadden elkaar al tijdje niet meer gezien. Altijd erg leuk die ontmoetingen met oud S.K.N.W.K-ers !! Na een bakje koffie werden de kleedkamers opgezocht om de tenues aan te trekken en de kicksen onder te binden. Want uiteraard werd er ook nog ‘gewoon’ gevoetbald.

Om 10:30 uur was het tijd voor het sportieve deel van dit toernooi. Ook deze keer waren er 8 deelnemende teams. Onze drie eigen seniorenteams, S.K.N.W.K. 1, 2 en 3. Het oudste S.K.N.W.K.-jeugdteam, JO19-1. En uiteraard diverse Ex- en Oud-S.K.N.W.K.-ers. Deze keer ook weer teams van ‘onze buurvereniging’ D.Z.C. ’09 (met enkele (Ex-)S.K.N.W.K.-ers binnen de gelederen) en dat was ook met het combinatieteam S.K.N.W.K./SD (deze keer met spelers van diverse clubs van Schouwen-Duiveland binnen de gelederen) het geval.

Er werd gespeeld in twee poules van vier teams (7 tegen 7 op een half veld). Met uiteindelijk nog de finalewedstrijden tussen beide poules. Uiteraard ook deze editie weer de welbekende handicap van de strafschoppen waardoor de op papier mindere teams de score via deze pingels nog wat op konden schroeven. Dat zorgt zowel vooraf, tijdens als na afloop van het toernooi over de nodige discussies 😉

Overigens kwamen de gegeven penalty’s redelijk in de buurt om de score te vereffenen. Echter het blijkt elk jaar toch ook nog gewoon een hele kunst te zijn om je strafschop te benutten….. (strafschoppen werden op de grote doelen genomen).

Smetje op de dag was nog wel de enkelblessure voor Jelle Verhoek (S.K.N.W.K. 3). Heel veel sterkte en beterschap Jelle !!

Ondanks het feit dat het in principe een toernooi is voor de gezelligheid, wordt er natuurlijk toch altijd nog gestreden om ‘de knikkers’. Uiteindelijk ging de beker deze keer naar S.K.N.W.K. 1. Zij versloegen D.Z.C. ’09 met 4-2 in de finale. Overigens was dit ook vorig jaar de finale.

Na het voetballen was het tijd voor de ‘derde helft’. Uiteraard was er weer een barbecue. En omdat het zonnetje inmiddels heel goed zijn werk deed was het heerlijk vertoeven op het terras voor de tent. Dit met overheerlijk vlees op de barbecue, salades en stokbrood en uiteraard wat te drinken zorgde voor een hele gezellige sfeer op Het Springer.

Inmiddels was onze huis DJ Martin Kies alvast begonnen met warm draaien van de muziekinstallatie. Want ook deze keer was DJ Timski weer van de partij voor het afsluitende feestje. Mede door het goede weer bleef iedereen lang buiten de tent, maar toen eenmaal het feestje aan was, was de tent zo veel en was het party. Dit feestje duurde tot exact 23:59 uur. Enkelen probeerden daarna nog een feestje verder te bouwen in kleedkamer 1 ;-), maar iets na 01:00 uur was iedereen huiswaarts (al dan wel of niet met een tussenstop bij ‘Ban’).

Dank aan deelnemers, publiek, organisatie, barpersoneel, scheidsrechters, ‘regelateurs van de bbq’, stokbroodsnijders, DJ’s, klaarzetters, opruimers (wat kunnen we toch een rotzooi maken), schemaprinter en verder de mensen die we dan nog vergeten. We kunnen met z’n allen weer terug kijken op een echte top dag !!

Bekijk de foto’s van deze editie elders op deze site in ‘Het Fotoboek’.

Geef als eerste een reactie op "Geweldige 43e editie van ons eigen Dokter v/d Zande Toernooi"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.