4e klas C nadert zinderende ontknoping

Gisteren, zaterdag 9 maart 2024, werd in de klas van S.K.N.W.K. 1, de vierde klas C, de 15e speelronde afgewerkt. Voor S.K.N.W.K. 1 opnieuw een teleurstellende middag na een nederlaag tegen W.I.K. ’57 1. Maar met nog 7 speelronden te gaan, is er voor ‘de neutrale’ toeschouwer nog heel veel te genieten.

Immers na 15 gespeelde wedstrijden is dit nu de stand:

Gisteren won Z.S.C. ’62 1 de 2e periode titel. Voor de winterstop wist S.K.N.W.K. 1 de 1e periode titel al in de wacht te slepen. Maar met de versterkte promotie/degradatie regeling is nog niets zeker. Immers gaan de nummers 7 t/m 12 volgend seizoen acteren in de nieuw te vormen 5e klasse. En uiteraard promoveert de kampioen naar de 3e klasse. Maar dat S.K.N.W.K. en Z.S.C. ’62 de na-competitie ingaan, is ook pas zeker als ze bij de 1e zes op de ranglijst weten te eindigen.

Na de resultaten van gisteren is het verschil tussen koploper Duiveland en de nummer 7 op dit moment, Z.S.C. ’62 1, slechts 5 punten……. Dit betekent dus dat er de komende weken nog behoorlijk wat verschuivingen kunnen komen aan kop van de ranglijst.

Voor S.K.N.W.K. 1 is het zaak de vorm van voor de winterstop weer te herpakken. Na de hervatting dit jaar wisten ze 2x te winnen (tegen Herkingen ’55 en het inhaalduel tegen S.N.S.) en werd er inmiddels al 3x verloren (tegen Bevelanders, Duiveland en gisteren dus W.I.K. ’57).

De nog te spelen wedstrijden in de vierde klas C zijn als volgt: