Na de onnodige, maar terechte nederlaag tegen W.I.K. ’57 1 vorige week op het eigen sportpark Het Springer was het S.K.N.W.K. er alles aan gelegen om bij FC De Westhoek ’20 1 een goed resultaat te halen. Ook al omdat het 3e derby op rij was en de voorgaande twee (vorige week dus W.I.K. en de week ervoor bij Duiveland) werden verloren (en dan vooral op inzet). Om aansluiting te houden bij de top (en tevens afstand te nemen van de 7e plaats die degradatie betekend i.v.m. de versterkte degradatie regeling) was de opdracht duidelijk: 3 punten !!

Het was al snel duidelijk wat het plan was van de thuisploeg. De blauw/zwarten mochten de bal hebben op eigen helft en een zeer verdedigend FC De Westhoek probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Zodoende gebeurde er dus bijzonder weinig in de eerste helft.

De Westhoek leek een paar keer gevaarlijk te kunnen worden in de counter, maar voordat er daadwerkelijk een doelrijpe kans was, werd de bal of onschadelijk gemaakt door de S.K.N.W.K.-defensie of was de laatste pass onzuiver of te hard.

De Nieuwerkerkse ploeg werd in het eerste bedrijf overigens ook niet echt gevaarlijk. Alleen een voorzet vanaf de zijkant van Remco v/d Berge kwam op de lat terecht. Zodoende werd het zonder noemenswaardige feiten een begrijpelijke en terechte 0-0 ruststand.

In de tweede helft bleef het spelbeeld eigenlijk het zelfde. Echter vielen er nu gelukkig wel doelpunten !! In de 2e minuut van de 2e helft kon de doelman van de thuisploeg een vrije trap vanaf de zijkant van Tim de Looze niet goed verwerken. In een scrimmage was Tim v/d Cingel de slimste en de sterkste en dichtbij schoot hij de 0-1 in het dak van het doel. Wat een ontlading.

Nu moest FC De Westhoek ’20 wel wat meer uit zijn verdedigende stellingen komen, maar werd eigenlijk in heel de wedstrijd niet echt gevaarlijk. Twee minuten na de openingstreffer kreeg S.K.N.W.K. een hoekschop. Remco v/d Berge slingerde de bal voor. Deze kwam voor de voeten van de mee opgekomen Jari Goudswaard. Zijn eerste inzet werd nog geblokt, maar in de rebound was Jari er als de kippen bij en van een metertje of veertien schoot hij keihard de 0-2 tegen de touwen. En uiteindelijk moeten we concluderen dat de wedstrijd toen eigenlijk al wel beslist was.

De thuisploeg probeerde het daarna nog wel, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden tegen de goed georganiseerde defensie van S.K.N.W.K. Nadat eerste Tim v/d Cingel (op aangeven van Remco) een prima kans net naast schoot en Tim de Looze alleen voor de keeper twijfelde of het wel of geen buitenspel was en dus zijn inzet niet hard genoeg was, werd de wedstrijd compleet op het slot gegooid. Tim v/d Cingel kreeg de bal en na een prima loopactie van Tim de Looze die zijn directe tegenstander mee trok kon naamgenoot Tim van twintig meter de doelman keurig onder het latje plaatsen en hiermee de doelman van de thuisploeg het nakijken gaf, 0-3.

Het laatste sprankje hoop bij FC De Westhoek ’20 op nog resultaat was helemaal weg toen een speler na een grove charge op Remco v/d Berge zijn 2e gele kaart (en dus rood) kon inrukken. Voor S.K.N.W.K. was het nu het laatste deel van deze derby uitspelen. De ingevallen David v/d Broek kreeg nog mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dat ging helaas niet door.

Even later floot de uitstekend leidende scheidsrechter v/d Velde voor het einde van de wedstrijd en kon de ploeg van trainer/coach Johan Sulkers een zeer belangrijke driepunter bij schrijven op het conto. Eigenlijk heeft S.K.N.W.K. van alle topploegen de komende weken het makkelijkste programma. Maar daar schuilt ook gelijk het gevaar. Er zal zeker niet te makkelijk over deze wedstrijden gedacht moeten worden.

Wat hebben we deze middag vooral genoten van een uitstekend spelende Rouël Bisschop die rust bracht op het middenveld en echt nauwelijks op een foutje te betrappen was. Zijn eerste basis optreden smaakt zeker naar meer.

Volgende week komt Colijnsplaatse Boys 1 op bezoek op sportpark Het Springer. Zij zijn door de nederlaag van gisteren al gedegradeerd naar de nieuw te vormen 5e klas volgend seizoen. Voor S.K.N.W.K. is het noodzakelijk op de drie punten in Nieuwerkerk te houden om zodoende de druk er op te kunnen houden bij koploper Duiveland en de gedeelde nummers 2 Bevelanders (dat gisteren verrassend verloor bij W.F.B.) en W.I.K. ’57, maar ook om de hete adem van achtervolgers Herkingen ’55 en Z.S.C. ’62 voor te blijven.

Het belovende nog spannende weken te worden!

1 reactie op "Derde derby op rij (uit bij FC De Westhoek ’20 1) levert weer wel driepunter op voor S.K.N.W.K. 1, 0-3"

1. Kees Stoutjesdijk | 17-03-2024 at 11:22 |

Was dat veld goed te bespelen,geen hobbel de bobbel net zo als op Nieuwerkerk.Ze oefenen op het kunstgrasveld,waarom spelen ze daar de laatste wedstijden niet op .Dat ligt wel vlak.Maar proficiat mannen met die 3-0 winst.Volgen week Colijnplaatse Boys.Ik voorspel dat SKNWk met 8-0 wint.Maak het waar.