ZSC’62 verslaat koploper Duiveland en maakt de competitie nog spannender

VIERDE KLASSE C De vierde klasse C van het zaterdagvoetbal wordt met de week spannender. Koploper Duiveland verloor zaterdag met 3-1 van ZSC’62 en voelt de hete adem van drie ploegen in de nek. Op een punt volgen namelijk Bevelanders, SKNWK en WIK’57. Bevelanders versloeg nummer zes Herkingen’55 met 3-1 en SKNWK was met 6-0 te sterk voor de nieuwe hekkensluiter Colijnsplaatse Boys. WIK’57 boekte een 1-4 overwinning bij Brouwershaven en staat op doelsaldo vierde.

Robin Hamelink 23-03-24, 20:54

ZSC’62-Duiveland 3-1 (2-0). Na een gelijkwaardig begin kwam ZSC’62 in de derby beter in de wedstrijd. Michiel Schipper opende de score en met een mooie stift rondde Dani de Vlieger een goedlopende aanval doeltreffend af. Duiveland speelde matig en had een ‘off-day’. Ook in de tweede helft was de thuisploeg beter en maakte Schipper zijn tweede van de middag. Een kwartier voor tijd moesten de bezoekers met tien man verder na de tweede gele kaart voor Tristan Korpershoek. ZSC’62 liet het na om meer doelpunten te maken en Jan op ’t Hof deed nog wat terug voor Duiveland. ,,ZSC’62 doet weer helemaal mee! We moeten nog steeds achteromkijken, maar we kunnen nu ook naar boven kijken’’, zo vertelde een tevreden coach Danny Magito na afloop.

Bevelanders-Herkingen’55 3-1 (0-0). Voor de derde week op rij ging het niet vanzelf bij Bevelanders. Het begin was voor de thuisploeg, maar daarna kwam Herkingen’55 steeds beter in de wedstrijd en had het een doelpunt kunnen maken. Na de pauze kwam Bevelanders op voorsprong. Jim Strating bediende Bart de Bruine en die maakte 1-0. Niet vele later kreeg Pepijn Qualm rood bij de bezoekers. Met een man meer ging Bevelanders niet beter spelen en zorgde Maikel van den Ochtend vlak voor tijd voor de gelijkmaker. De ploeg van Jeroen Bakx slaagde er dit keer wel in om de drie punten binnen te slepen. Strating bediende wederom De Bruine bij de 2-1 en bij de 3-1 waren de rollen omgedraaid, De Bruine de pass en Strating met het doelpunt.

SKNWK-Colijnsplaatse Boys 6-0 (1-0). Colijnsplaatse Boys zakte vanaf het eerste moment helemaal in en het was wachten op de 1-0 van SKNWK. Het werd lang wachten, want pas een minuut voor de pauze viel de eerste treffer. Damian Gons opende met een prachtig schot in de kruising de score. Direct vanaf de aftrap bij aanvang van de tweede helft werd het 2-0. Dominique Prins schoot van ruim zestig meter raak. Tim de Looze werkte de bal van afstand met een lob in het doel en zo liep SKNWK uit naar 3-0. Invaller Bela de Bloeme kopte raak uit een hoekschop en Stijn Dooge maakte er 5-0 van. David van de Broek kreeg de kans om het halve dozijn treffers vol te maken, maar zijn strafschop werd gestopt door gelegenheidsdoelman Cas van Maldegem. Toch werd het nog 6-0, want De Bloeme kopte wederom raak.

Brouwershaven-WIK’57 1-4 (0-1). Een echte derby met veel spanning en matig voetbal. Vooral in het eerste bedrijf werkte Brouwershaven hard en kreeg het enkele goede kansen aan het begin van de wedstrijd. Arnold Hanse werkte de bal ongelukkig in zijn eigen doel en daardoor ging WIK’57 met een voorsprong de rust in. In de tweede helft kregen de bezoekers veel kansen en maakte Colin van Wanrooij er 0-2 van. Michiel Theijssen deed wat terug en niet veel later moest Brouwershaven met tien man verder na een rode kaart voor Tim van der Meer. Frank den Boer vergrootte de voorsprong naar 1-3 en Hanse mikte de bal nog een keer achter zijn eigen doelman.

SNS-FC de Westhoek’20 2-2 (1-2). Het eerste kwartier was bijzonder boeiend, want toen waren er al drie doelpunten gevallen. Ruben Heijnen zorgde voor de 0-1 en Paul Looij maakte de gelijkmaker. Door een raak schot van Delano Westerink kwamen de bezoekers weer op voorsprong. De Westhoek liet het na om de score uit te breiden en Gijs van Duijvenbode raakte nog de paal. Nadat Looij zijn tweede treffer van de middag had gemaakt had de winst nog beide kanten op kunnen vallen. Gescoord werd er niet meer en daardoor bleef het bij 2-2.