Na de prima overwinning vorige week bij de FC De Westhoek ’20 1 (0-3) moest S.K.N.W.K. 1 vandaag ‘gewoon’ even winnen van degradant Colijnsplaatse Boys. Het spits werd afgebeten door onze Pupil van de Week Mohammed die het goede voorbeeld gaf aan de spelers van S.K.N.W.K. 1 door gelijk te scoren !!

Vanaf de aftrap had de thuisploeg de bal en de gasten kwamen er eigenlijk totaal niet aan de pas. Toch had S.K.N.W.K. moeite om tot scoren te komen, want een zeer verdedigend ‘Colijn’ hield het veld heel klein en het viel niet mee om een gaatje te vinden in de hechte defensie. Ook omdat het tempo iets te laag was en er te vaak voor een balletje breed werd gekozen i.p.v. voor diepte te kiezen.

Er kwamen wel een paar kansen, maar de keeper van Colijnsplaatse Boys hield zich kranig staande. Of de voorwaartsen van de blauw/zwarten waren niet scherp genoeg voor het doel. En met een beetje pech had het ook nog 0-1 kunnen worden toen een lange bal van de doelman gedragen door de wind zo over onze eigen doelman Daan v/d Cingel stuiterde. Gelukkig ging de bal naast het S.K.N.W.K.-doel.

Toch viel net voor rust dan toch de bevrijdende 1-0 toen centrale verdediger Damian Gons vanaf twintig meter uithaalde en de licht getoucheerde bal achter de verbouwereerde doelman in de kruising vloog. Zo ging S.K.N.W.K. toch nog met een voorsprong, zij het miniem, de rust in, 1-0.

Bij begin van de tweede helft was de aftrap voor S.K.N.W.K. Dominique Prins dacht laat ik maar gelijk schieten van een meter of 50. De iets te ver voor zijn goal staande keeper zag het schot van Dominique, gedragen door de wind, onder de lat verdwijnen, 2-0. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk ook gelijk gespeeld.

De gasten deden vanaf dat moment heel weinig om het de blauw/zwarten heel moeilijk te maken of misschien moeten we ook gewoon eerlijk concluderen dat ze daar niet toe in staat waren. Dus even later schoot ook Tim de Looze van zeer grote afstand de bal over de keeper in de doel, 3-0.

De ingevallen Bela de Bloeme had een droominvalbeurt. Uit een corner van Tim v/d Cingel kopte hij uitstekend tegen de touwen 4-0. En nog was de scoringsdrift bij de thuisploeg niet gestild. Want nog geen vijf minuten later kwam ook de 5-0 op het scorebord. Nu was het een schot van Stijn Dooge langs de, bij deze treffer blunderende, doelman verdween.

De eveneens ingevallen David v/d Broek kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de score uit te breiden Nadat hij werd gevloerd door de doelman mocht hij zelf aan leggen voor een penalty. Echter de inzet die niet heel sterk was, werd door de doelman, die overigens te vroeg van zijn lijn was, gekeerd.

Om het allemaal nog iets erger te maken, viel David iets later ook weer al uit na een vervelende enkelblessure. Hopelijk valt het mee.

Tien minuten voor tijd maakte Bela de Bloeme zijn tweede treffer. Ook nu weer met het hoofd. Na een voorzet van deze middag prima spelende Stijn Dooge, kopte Bela de bal hard en onhoudbaar tegen de blauw/zwarten touwen, 6-0.

Al met al na een ietwat stroeve start in de eerste helft uiteindelijk een hele makkelijke middag voor S.K.N.W.K. Na het einde van de wedstrijd bleek dat koploper Duiveland had verloren bij Z.S.C. ’62 1. Zodoende naderen de Nieuwerkerkers de Oosterlanders tot op 1 punt op de ranglijst. Echter delen ze de gedeelde 2e plaats ook nog met De Bevelanders en W.I.K. ’57. Wat een spanning !!

Als de ploeg van trainer/coach Johan Sulkers er in slaagt om tegen de ondersten geen fouten (meer) te maken, ligt er misschien nog heel wat moois in het verschiet aangezien de andere topploegen allemaal nog tegen elkaar moeten spelen…..

Maar laten we het maar gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken hoe de vlag er bij hangt. Wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren in deze spannende vierde klasse C. A.s. weekend is het Pasen en zijn we vrij. De de week erna spelen de blauw/zwarten tegen de volgende degradant, namelijk F.I.O.S. In Achthuizen zal het opnieuw waken zijn voor onderschatting en is het belangrijkste doel om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Als dat lukt is het weer afwachten wat er op de andere velden is gebeurd.

Succes !!

5 reacties op "S.K.N.W.K. 1 walst pas in tweede helft over degradant Colijnsplaatse Boys 1 heen, eindstand 6-0"

1. Kees Stoutjesdijk | 24-03-2024 at 11:06 |

Verleden week schreef ik 8-0 dat zou mooi zijn,maar 6-0 is ook een prima uitslag.Twee man raakten de bal aan Tim de looze en Dominniqe Prins,er kwam een loei van zeker 50 meter toen was het 2-0, wat een mooi doelpunt.De grootste tegenstander was het weer,alleen de eerste helft.Maar ja de volgende week Fios.Ik dacht dat ze nog uit moesten naar Wik.Mannen succes.

2. Hoi Peter, met bronvermelding is dat absoluut geen probleem hoor 🙂

3. Super timbo | 24-03-2024 at 10:26 |

@Bas stond die grensrechter weer te janken zeker? 🤣

4. Mogen wij de foto’s downloaden voor onze FB pagina en Website.

MVG Peter Quinten
    Wedstrijdsecretaris/webbeheerder Colijnsplaatse Boys

5. Goed gedaan mannen. We waren echt een paar klassen te goed, al moet worden gezegd dat de tegenstander wel heel matig was. Maar valt niet altijd mee om door een extreem verdedigend team heen te spelen. Dan vraag je je toch af wat voor plezier de tegenstander aan deze spelopvatting kan hebben….. Maar voor ons gloort het kampioenschap!