Vierde klas C K.N.V.B. Zuid 1: Wie, wat, waar en hoe !?

Gisteren, zaterdag 13 april 2024, werd in de vierde klas C, de klasse van S.K.N.W.K. 1, de 19e speelronde afgewerkt. Voor S.K.N.W.K. 1 was er al weer voor de 4e week op een rij een winstpartij. En ook voor de 4e keer op een rij achterin de nul !! Inmiddels dus 12 uit 4 en 16 voor en 0 tegen. En nadat vorige week de koppositie werd veroverd, is met de winst van gisteren daar niets aan gewijzigd……

Maar nog steeds is niets zeker, want met nu nog maar 3 speelronden voor de boeg blijft de spanning om te snijden. Echter stond vorige week de top vijf binnen 3 punten van elkaar, nu is er nog een top drie die zo dicht op elkaar staat. En dit is een Schouwen-Duiveland’s feestje 😉 De blauw/zwarten blijven de koploper, maar worden op de huid gezeten door onze buren uit Oosterland die slechts één puntje minder hebben. En twee punten daar achter (dus drie punten achter S.K.N.W.K.) is het W.I.K. ’57 op een 3e plaats.

Na 19 gespeelde wedstrijden is dit nu de stand:

Een ding is nu wel zeker. S.K.N.W.K. 1 dat voor de winterstop de 1e periode al in de wacht wist te slepen, is na gisteren pas echt zeker van de na-competitie. Omdat zij nu zeker zijn van in ieder geval nog een jaar 4e klas. Echter met de periode-titel op zak én de koppositie met nog 3 speelrondes te gaan, gaan ze uiteraard voor meer !! Immers met de versterkte promotie/degradatie regeling spelen de nummers 7 t/m 12 volgend seizoen in de nieuw te vormen 5e klasse.

Na de wedstrijden van gisteren is ook W.F.B. gedegradeerd. De strijd om de titel als ook om plaats 6 blijft ongemeend spannend. En de komende weken staan er dan ook nog mooie duels op het programma !!

En dan is er naast de strijd om de titel ook nog de strijd om de na-competitie. Voor Z.S.C. ’62 is het zaak om bij de 1e zes te eindigen om mee te kunnen doen aan deze bonus voor promotie naar de 3e klas. En wie gaat er aan de haal met de 3e periode.

De stand in de 3e periode is als volgt:

De nog te spelen wedstrijden in de vierde klas C zijn als volgt: