S.K.N.W.K. 2 stevent af op degradatie na verlies bij V.V. De Markiezaten 3

Vandaag stond er een zware uitwedstrijd op het programma voor S.K.N.W.K. 2. We moesten aantreden tegen V.V. De Markiezaten 3 uit Bergen op Zoom, de nummer 3 van de ranglijst. De thuiswedstrijd was een doelpuntrijke wedstrijd, die uiteindelijk eindigde in een 5-4 nederlaag en met de nodige opstootjes en zelfs een tijdelijke onderbreking. We konden dus een verhit potje verwachten, ook gezien het weerbericht.

Qua team is het eigenlijk al weken tobben. Vaste krachten als Robbert (Padmos), Koen en LP zitten in de lappenmand. Deze laatste besloot overigens ondanks zijn blessure ‘gewoon’ naar Bergen op Zoom te komen om het team aan te moedigen en de vlag te hanteren. Chapeau! Omdat er ook nog wat spelers met andere verplichtingen waren (o.a. Lars van Klinken, Danny en Remco) stokte de teller uiteindelijk bij 12 spelers. Daar zat overigens Robert (Uijl) bij die het na weken blessureleed weer ging proberen én een speler van de JO19, Thijn Straatmans. Hij had ‘s ochtends al een hele wedstrijd gespeeld, maar was toch bereid mee te gaan naar Brabant om ons uit de brand te helpen. Hij speelde de tweede helft een prima pot. Klasse Thijn!

Eenmaal aangekomen volgde de opstelling en tactiek. We zouden inzakken, behouden spelen en met de snelheid van Salo en Hessel hopen op een spaarzame uitbraak. Zo gezegd, zo geschiedde. De thuisclub was een bonte verzameling van straat/zaalvoetballers met een handige actie die allemaal graag een doelpunt wilden maken. In de eerste helft besloten ze dan ook vaak te schieten of een actie door te voeren, waardoor er geen grote kansen ontstonden. Er werd scherp verdedigd en een aantal hachelijke momenten werden prima opgelost door Martin, Steven of Robert. Aanvallend zijn er wat kansrijke momenten, maar we leiden te vaak balverlies waardoor we ook niet onder de druk uit kunnen voetballen. We weten dan ook geen grote uitgespeelde kansen te creëren.

Uiteindelijk zorgt één moment van onoplettendheid voor de enige tegentreffer voor rust. De opkomende rechtsback gaat een een-twee aan waardoor laatste man Martin moet uitstappen en de spits uit zijn rug wegloopt. Met een diagonaal schot precies in de hoek komen de Markiezaten daarmee op 1-0. We gaan de rust in met een domper.

Dan proberen we het positief te bekijken. Onder taaie omstandigheden (ruim 20 graden en op een stroef kunstgrasveld) zitten we gewoon nog in de wedstrijd tegen een hoog geklasseerde ploeg. Helaas kan 5 minuten na rust alle hoop op een resultaat de ijskast in. Bij een diepe bal staan we net niet goed voor de buitenspelval, waardoor de spits simpel kan doorlopen en ongehinderd de 2-0 binnen kan schieten. We proberen het nog wel en er ligt zeker richting het einde van de wedstrijd nog wel ruimte, maar veel ballen net verkeerd of worden soms makkelijk ingeleverd. Vervelend is overigens dat Ids met knieklachten naar de kant moet, hopelijk valt zijn blessure mee. Uiteindelijk loopt de thuisploeg nog uit naar 4-0, maar dit is eigenlijk alleen nog interessant voor de statistieken. Na het laatste fluitsignaal is er gelatenheid in de kleedkamer. We hebben ons best gedaan, maar dit is op het moment gewoon wat het is.

Met deze 6e nederlaag op rij komt degradatie helaas een stapje dichterbij. In die 6 wedstrijden hebben we 27 tegendoelpunten gekregen (gemiddeld 4,5 per wedstrijd) en slechts 1 doelpunt gemaakt. Op de ranglijst hebben we één punt voorsprong op rode lantaarndrager MOC’17 5. Zij hebben echter 3 wedstrijden minder gespeeld, waardoor zij nog 6 wedstrijden de kans hebben om het puntenverschil te verkleinen.

En zo krijgen we dus het bijzondere scenario dat terwijl het 1e elftal misschien kan promoveren of zelfs kampioen kan worden, het 2e elftal wellicht gaat degraderen naar de kelderklasse van het amateurvoetbal. Gelukkig zijn er nog 3 wedstrijden te spelen voor lijfsbehoud en zullen we er alles aan doen om nog punten te halen. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Bruse Boys 4 van aanstaande zaterdag! Hopelijk zijn we wat meer compleet en kunnen we eindelijk weer eens een resultaat behalen in deze derby.