Gezamenlijk statement ZSC’62 en Westhoek na uit hand gelopen derby

Bron: www.wereldregio.nl

De besturen van ZSC’62 en Westhoek hebben daags na de uit de hand gelopen derby tussen hun eerste elftallen afstand genomen van de gebeurtenissen na het laatste fluitsignaal.

In een gezamenlijk statement schrijven ze onder meer: ‘Uiteraard gaat een derby als deze gepaard met de nodige emotie en wordt er voor elk punt gestreden. Het is echter onacceptabel en niet te tolereren dat toeschouwers menen het veld te moeten bestormen na het laatste fluitsignaal. Onze clubs werken in de jeugd op het uitstekende manier samen. Bij deze mooie samenwerking past het gedrag van een deel van de supporters niet. Dit moeten we niet willen’.

Vanzelfsprekend werd er zaterdag meteen na de wedstrijd al gereageerd. Westhoek-speler Delano Westerink, met zijn twee goals matchwinnaar: “We kunnen het beter niet over de laatste vijf minuten hebben. Alle emoties van de hele wedstrijd komen er bij iedereen uit. Dat is ook niet gek want het hoort bij zo’n een derby. Maar het is een schande dat het zo afloopt”. ZSC’62-trainer Danny Magito, doelend op een beter resultaat waardoor handhaving zo goed als zeker een feit had kunnen zijn: “Het had een hele mooie dag voor ZSC’62 kunnen zijn, maar het wordt een zwarte dag voor ZSC’62”. Werner Klaassen, de voorzitter van Scharendijkse voetbalclub besluit zondag met: “Ik ben er niet trots op”.