De vierde klasse C in het zaterdagvoetbal blijft op twee vlakken spannend. Koploper SKNWK hield door de 2-0-zege op SNS een puntje voorsprong op nummer twee Duiveland, dat met 1-2 won van WFB. Daarnaast is er strijd gaande om niet te degraderen. WIK’57 bewees zichzelf een slechte dienst door met 1-3 van concurrent Herkingen’55 te verliezen. ZSC’62 kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij laagvlieger Colijnsplaatse Boys. Het al gedegradeerde Brouwershaven boekte de derde zege op rij.

Robin Hamelink 20-04-24, 20:33

SKNWK-SNS 2-0: De koploper speelde voor de pauze goed voetbal en SNS was niet bij machte om het de thuisploeg lastig te maken. Dankzij de twee Tims kon het thuispubliek juichen. Eerst trof Tim van de Cingel doel en de 2-0 werd gemaakt door Tim de Looze. In het tweede bedrijf bleef SKNWK de betere ploeg en creëerde het voldoende kansen om de score uit te breiden. Een domper de feestvreugde was het uitvallen van Stijn Dooge (gebroken neus) en Van de Cingel. ,,Wederom een zakelijke overwinning van onze kant. We hebben nog twee finales te gaan’’, aldus een tevreden trainer Johan Sulkers van SKNWK.

WFB-Duiveland 1-2: Duiveland liet de bal aan WFB en dat deed daar niet heel veel mee. De thuisploeg voetbalde aardig, maar kon niet gevaarlijk worden. De bezoekers loerden op dat ene foutje. WFB maakte foutjes, alleen daar deed Duiveland te weinig mee. Pas in de tweede helft werd de score geopend. Van bijna praktisch de achterlijn mikte Jordi Westdorp de bal bij de tweede paal in het doel. Nathan Dekker zette de thuisploeg weer op gelijke hoogte en daar leek het bij te blijven. Totdat aanvoerder Robbert de Bruine de belangrijke 1-2 tegen de touwen werkte. ,,We moeten blijven winnen om de druk erop te houden. Meer kunnen we niet doen’’, zo vertelde Jordy Heikens van Duiveland na afloop.

WIK’57-Herkingen’55 1-3: De thuisploeg was door schorsingen en blessures niet op volle oorlogssterkte en hield het een helft vol tegen Herkingen’55. In de tweede helft werd het verschil in kwaliteit zichtbaar en hadden de bezoekers weinig problemen meer met WIK’57. Dankzij doelpunten van Maikel van den Ochtend, Thijs van Splunter en Bryan Bouwens werd het 0-3. Invaller en speler van het tweede elftal Lennart Hendrikse redde de spreekwoordelijke eer voor WIK’57 door voor de 1-3 te zorgen.

Colijnsplaatse Boys-ZSC’62 2-2: Het was negentig minuten lang een echte vechtwedstrijd. Cas van Maldegem zette Colijnsplaatse Boys op voorsprong, maar door een eigen doelpunt van Steffan de Looff stond het snel alweer gelijk. Good old Dave Bout deed weer mee met het eerste van ‘Colijn’ en maakte de 2-1. Vijf minuten voor rust bracht Robin Provoost ZSC’62 weer langszij. De bezoekers creëerden een reeks aan goede kansen in de tweede helft, alleen de bal wilde niet tegen de touwen. In de blessuretijd kreeg Colijnsplaatse Boys de mogelijkheid op de winnende. Stef de Goederen schoof de bal voor een praktisch leeg doel naast.

FIOS-Brouwershaven 1-2: Brouwershaven speelde goed en zag dat al na tien minuten beloond worden met een doelpunt van Robin van Mourik. Vervolgens probeerde FIOS het spel op allerlei manieren te ontregelen. Er werden veel overtredingen gemaakt en Brouwershaven werd zo langzaam uit de wedstrijd gehaald. Doordat het spel veel stillag, gebeurde er ook niet heel veel meer. FIOS maakte nog wel de gelijkmaker. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar Brouwershaven kreeg nog een strafschop. Die werd koeltjes raak geschoten door Jerom Theijssen.

Geef als eerste een reactie op "SKNWK en Duiveland blijven in een nek-aan-nekrace verwikkeld in de strijd om de titel"