Derby tot het laatst spannend

Derby tot het laatst spannend

Geschreven door Jweetje – dinsdag, 26 oktober 2004

Afgelopen zaterdag speelde ZSC zijn tweede derby. Natuurlijk zouden de zwart-blauwen van SKNWK wel heel graag de punten meenemen gezien hun wat teleurstellende plaats op de ranglijst, maar ZSC zou niet “de rode loper” uitleggen zoals Klaas ons eerder typeerde !
Nee, dit was een hele andere wedstrijd. SKNWK is een tactisch/technisch zeer sterke ploeg, maar valt soms door de mand op inzet, fysiek gebied. Wisselvalligheid.

Leen startte net iets anders als voorgaande weken. Kasimier stond weer op het middenveld wat betekende dat Koos weer centraal achterin stond en Leon op de back. ZSC begon goed. Er was inzet, strijd, bloed zweet en tranen. SKNWK speelde het spelletje al snel goed rond. Toch was het Wouter Fioole die ZSC op vroeg op voorsprong bracht. Uit een corner, liet Gerard de bal lopen, net als alle tegenstanders. Wouter liep de bal simpel binnen. Daarna ging SKNWK nog iets beter spelen. Steeds weer werd Emile Kuiten gezocht, die Jan-Willem een zware eerste helft bezorgde. Steeds maar weer was de eindpass niet goed, zat er een verdediger tussen of redde Sander goed. Aan onze kant waren nog een paar kansjes voor Martin en Joost, maar het bleef bij de 1-0 ruststand.

In de tweede helft speelde we eigenlijk hetzelfde spelletje. Alleen ZSC was wederom beter uit de startblokken gekomen. Feller en met veel werklust. Jan-Willem had nu zijn tegenstander wel in zijn zak en kon met passes strooien, Kasimier kreeg alle ruimte. Echter, ZSC bleef met de 1-0 voorsprong niet voetballen. Lange halen en hopen dat Martin of Joost wakker waren. SKNWK kreeg natuurlijk weer wat kansen, maar telkens weer een been, Sander of de lat die ZSC staande hielt. Toch kwamen ze langszij. Niels liet bij een corner zijn vent lopen en die dus vrij uit in kon schieten. 1-1. Lang echter kon SKNWK niet van de voorsprong genieten. John en Sebastiaan vielen in. Vanuit een vrije trap aan de rechterkant, speelde Martin de bal op het hoofd van (de 120 kilo zware) John vd Have, die terugkopte. Eigenlijk kon Sebas er alleen maar tegen aan lopen. 2-1.

ZSC dacht aan de drie punten. Maar SKNNK ging met een extra spits spelen. Leon de Bruine kwam er voorin bij. SKNWK ging zelfs het al-oude pompen of verzuipen spelen. Het loonde wel. Vanaf rechts kwam de voorzet die werd ingeschoten. Sander red, maar vanuit de rebound scoren ze de gelijkmaker.

Misschien tekende ZSC vooraf voor dit punt, maar als je de late 2-1 ziet hoopten velen op meer. Trainer Koster was in ieder geval zeer te spreken over de inzet en strijdlust.