Warme douche, koude douche

door Koen van Wensen

SPUI – Het is Spui na de uitschieter van vorige week tegen het hoog geklasseerde Dauwendaele niet gelukt om thuis tegen SKNWK opnieuw te stunten. In een duel dat volledig door de Schouwse ploeg werd gedomineerd, werd Spui kansloos afgeserveerd: 0-2.

SKNWK had na de afgang tegen Serooskerke (0-4) zichtbaar iets recht te zetten. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse had wel een verklaring. „We spelen nog te wisselvallig, het elftal is nog onvoldoende niet in balans. Daardoor worden goede met slechte resultaten afgewisseld.“

Zaterdag in Spui was daar maar weinig van te merken. Met fris aanvallend combinatievoetbal werd de thuisploeg direct op eigen helft vastgezet en waren vooral de vleugelaanvallers Christian van Vossen en Gert Jan Tierie hun directe tegenstanders Danny van Waes en Jurgen Meijer de baas.

Een snel doelpunt kon niet uitblijven. Dat het er pas na een kwartier kwam, was vooral te danken aan het voortreffelijke keeperswerk van Jeroen Bottinga.

Hij pareerde twee inzetten van Gert Jan Tierie. Na vijftien minuten, toen verdediger Jurgen Meijer in de fout ging, was de doelman wel kansloos tegen een diagonaal schot van Tierie.

De openingstreffer gaf SKNWK vleugels. De ploeg domineerde op alle fronten. De Spui-middenvelders Gert Jan Vlaander en Michel Fieret kwamen handen en voeten tekort om hun tegenstanders af te stoppen.

Vlaander bevestigde dat na afloop. „Bij SKNWK zag het er allemaal veel beter verzorgd uit. We kregen er geen grip op.“

De suprematie van de bezoekers was inderdaad overweldigend. Toch kreeg Spui na een halfuur een kansje op de gelijkmaker.

Een zwak ingeschoten indirecte vrije schop smoorde echter in een muur van Schouwse verdedigers.

In blessuretijd nam SKNWK verder afstand van de zwak acterende thuisclub. Leon de Bruine krulde een vrije schop van zeker twintig meter in de bovenhoek. De 0-2 was slechts een matige afspiegeling van het verschil in kracht.

Trainer Rob Liplijn: ,,De verdediging en het middenveld bleken niet opgewassen tegen de kracht van deze tegenstander.“

Zo ook na rust, toen SKNWK bleef domineren. Via Gert Jan Tierie en Leon Pollemans kreeg het opnieuw kansen, maar Bottinga bleek weer eens een sta-in-de- weg.

Pas nadat uitblinker Tierie was gewisseld en Liplijn zijn aanvaller Alex Meijer had ingebracht, ging er iets meer dreiging uit van de thuisploeg. Behalve een schot op de paal van Meijer, leverde het korte offensief niets op. SKNWK kon het duel dan ook freewheelend uitspelen. De Schouwse ploeg verzuimde dat alleen in nog meer treffers uit te drukken.

Spui-SKNWK 0-2. 17. Gert Jan Tierie 0-1, 49. Leon de Bruine 0-2. Scheidsrechter: J. Jasperse (Oost- Souburg). Aantal toeschouwers: 50.

Spui: Jeroen Bottinga; Hugo Meeusen, Danny van Waes, Erik Loof (59. Marcel de Zeeuw), Jurgen Meijer; Gert-Jan Vlaander (67. Alex Meijer), Ludwig Kalisvaart, Jorg van de Mark; Remco Hamelink, Martin Kalisvaart en Michel Fieret.