W.H.S. 1 veegt S.K.N.W.K. 1 van “de Waaje”

WHS 1 veegt met 7-3 SKNWK 1 van “de Waaje”

zaterdag 11 december 2004

Sint Annaland Wat een voorstelling, supporters van The Green & White Army liepen verwonderd het veld af richting de gezellige kantine van WHS. 7-3 tegen de nummer 4 SKNWK uit Nieuwerkerk. En het begon allemaal niet zo best,0-1 in de 3e minuut toen Leander Vroegop de bal door het centrum wilde uitverdedigen en spits Christiaan van Vossen de dankbare ontvanger was, van Vossen plaatste de bal buiten bereik van doelman Anton Elenbaas in de verre hoek. In het begin van het seizoen gebeurde in Nieuwerkerk hetzelfde en liepen de blauwzwarten toen uit naar een snelle 3-0.
Nu kreeg SKNWK ook nog enkele kansen maar leek WHS aan de hand van middenveld regisseur Michel Mosselman wel steeds beter in de wedstrijd te komen.
Voor de ogen van het talrijk aanwezige publiek ontspon zich een schitterende pot voetbal, in hoog tempo en met open vizier bestreden de ploegen elkaar op het scherpst van de snede.
Na 25 minuten kwam WHS dan toch op gelijke hoogte, Egbert Moerland ontfutselde een verdediger de bal spurtte weg en paste de bal op maat op Hans Leune die bij de 2e paal de 1-1 tegen de touwen schoot,Daarna ging het snel, in de 28e minuut een hoge bal van Leune op Leon de Witte die de bal direct teruglegt op Dennis Oosdijk, Dennis schiet knap op het doel en de keeper verwerkt de bal slecht, Patrick van Schetsen is er daarna als de kippen bij om knap de 2-1 achter de lijn te werken.
Maar daarna blijkt toch weer waarom SKNWK tot de betere ploegen in de derde klasse gerekend moet worden, in de 32e minuut een voorzet van Martin Huisman die door de hoog springende Jacky de Bruine in de kruising wordt gekopt 2-2.
Dan wordt het de hoogste tijd voor de Egbert Moerland Show, in de 38e minuut weer een enorme versnelling en de schitterende 3-2 in de verre hoek.
En ook nog voor rust de gave breedtepass van Hans Leune op Moerland en de 4e treffer van de groen-witten 4-2. Dat deze treffer niet de laatste van de middag zal zijn is voor iedereen wel duidelijk, de ploegen spelen beiden vol op de winst in een enorm tempo waardoor er achterin af en toe een gaatje valt, toch duurt het na de theepauze dik 20 minuten voordat er weer een doelpunt valt.
Vanaf de WHS linkerflank komt een hoge voorzet die door WHS verdediging en keeper met zeker apathie wordt behandeld, Nieuwerkerker Maarten Padmos schat de voorzet wel op de juiste waarde in en kopt bij de tweede paal de 4-3 in. Vlak daarna de kans voor SKNWK op 4-4 wanneer doelman Anton Elenbaas een schot keert maar de terugspringende bal voor een SKNWK voet komt, gelukkig voor alles wat WHS een warm hart toedraagt verdwijnt het schot hoog in de ballenvanger.
Zoals zo vaak valt dan de beslissing aan de andere zijde, in de 83e minuut een geweldige lange pass van de op zijn tandvlees lopende Vincent de Jonge bereikt Egbert Moerland die op volle snelheid de bal ontvangt binnendoor glipt en in de verre hoek de 5-3 binnen schiet.
Dan in de 88e minuut weer een Setallands hoogstandje, Patrick van Schetsen op Egbert Moerland in 1 keer door naar Hans Leune die gelijk teruglegt op de instormende Dennis Oosdijk, Oosdijk schiet de bal via een voet uit Schouwen Duiveland in de verre hoek en 6-3.
Dat daarna de gifbeker door de blauw-zwarten uit Niewerkerk helemaal moet worden leeg gedronken is iets wat vooral leuk is voor het thuispubliek.
Hans Leune heel sterk aan de bal in de zestien meter draait weg bij 2 tegenstanders en wil op doel schieten, hierbij wordt hij neergelegd door een verdediger en de zeer goed leidende scheidsrechter H. Rotmans uit Hendrik Ido Ambacht legt de bal op de stip. Aanvoerder Leon de Witte doet wat hij vorige week in Middelburg ook deed en benut deze buitenkans 7-3.

WHS bereikt door deze monsterzege de winterstop op een stevige derde plaats met 22 punten, in de tweede periode staan de Sint Annalanders op een gedeelde eerste plaats met GPC Vlissingen met 12 punten uit 4 wedstrijden.

Dat het leuk is om naar WHS te kijken laten ook de doelcijfers zien 36-28 in 12 wedstrijden betekent gemiddeld meer dan 5 goals per wedstrijd.

Volgende week zaterdag speelt WHS om 14:00 uur thuis tegen het Rhoon van dokter Rien Heijboer, de volgende competitie wedstrijd is op 15 januari 2005 thuis op “de Waaje” tegen Yerseke.

Opstelling WHS: Anton Elenbaas, Leander Vroegop, Hans van de Ouden, Vincent de Jonge (84e Corne van Tilbeurgh) Ivan Hage, Leon de Witte, Michel Mosselman, Dennis Oosdijk, Patrick van Schetsen, Hans Leune, Egbert Moerland.