Leon Quik denkt niet aan stoppen

Léon Quik denkt niet aan stoppen

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – Bij SKNWK kan het de komende weken alle kanten op. De ploeg kan op 23 april het laatste duel van het seizoen spelen, maar het seizoen kan ook doorlopen tot 28 mei. Alles hangt af, zo weet ook doelman Léon Quik, van de resultaten in de resterende twee duels.

SKNWK kan de nacompetitie niet meer op eigen kracht bereiken. De ploeg moet zes punten pakken en hopen dat de concurrenten punten morsen. Voor Quik (36) zou het mooi zijn als zijn team nog twee keer kan vlammen. Met de komst van Leander Rouw krijgt Quik concurrentie, waardoor hij zal moeten gaan strijden voor één plekje onder de SKNWK-lat.

Wordt de wedstrijd tegen Spui je laatste thuiswedstrijd in de hoofdmacht van SKNWK? Léon Quik: “Nee! We hebben de nacompetitie nog. Tenminste dat kan nog. Als dat niet lukt, wordt Spui ook niet mijn laatste. Ik stop niet! Iedereen denkt dat, maar ik ga door. Hij (Leander Rouw) gaat de concurrentie met mij aan, ik niet met hem.”

Zaterdag spelen jullie thuis tegen Spui. Jullie zouden ZSC ’62, dat tegen degradatie vecht, een dienst kunnen bewijzen. “Persoonlijk ben ik daar niet mee bezig. Het kan voor ZSC goed uitkomen, maar in eerste instantie denk ik aan onszelf.”

Nog twee wedstrijden en een handvol kanshebbers op deelname aan de nacompetitie in de derde klasse A. Haalt SKNWK de nacompetitie? “Als je het programma van onze tegenstanders bekijkt, dan verliezen er in ieder geval elftallen punten. Als wij zelf weten te winnen van Spui en MZVC, denk ik dat we er zijn.”

Als je terugkijkt op je keeperscarrière, heb je er dan alles uitgehaald wat er in zat? “Ik ben Gerard Olijhoek te laat tegengekomen. Toen hij hier kwam heb ik andere dingen geleerd. Met alle respect voor anderen, maar zoals hij met je bezig was, was enorm. Ik had die dingen die hij me vertelde graag gehoord toen ik achttien of negentien was.”

Vorig seizoen was SKNWK dicht bij promotie naar de tweede klasse, maar toen ging het op de slotdag in het beslissingsduel met Zwaluwe mis. Wat heb je liever: nog zo’n scenario of dan maar helemaal niet deelnemen aan de nacompetitie? “Dan maar liever niet, want dat verpest je hele seizoen. Vorig jaar was je de beste ploeg uit de nacompetitie. Nu is het seizoen wat minder, zo eerlijk moet zijn. Maar om nu weer vijf wedstrijden te spelen en het dan weer niet te redden… Nee, dan maar geen nacompetitie en op 23 april klaar zijn.”