Jeugdkamp S.K.N.W.K. ook nu weer heel erg leuk

De evenementencommissie van S.K.N.W.K. heeft het weer voor elkaar gekregen. Gisteren en vandaag stond voor de pupillen van S.K.N.W.K. weer het jaarlijkse jeugdkamp op het programma. Ook nu was het weer een leuk evenement. Complimenten voor de organisatie!!

Gisteren rond 17.00 uur moesten de F-, E- en D-pupillen verzamelen op sportpark “Het Springer”. De E- en D-pupillen moesten daar eerst hun tentjes opzetten. De F-pupillen sliepen in de kantine. Rond 17.45 uur was het tijd voor een heuse sportmaaltijd. Friet met een frikadel of kroket. Dit samen met appelmoes, mayonaise en andere sauzen. Heerlijk!! Als toetje was er nog een heerlijk papje. Na deze gedegen voorbereiding moest er gevoetbald worden. Een wedstrijd tussen ongeveer een 40-tal pupillen die het opnamen tegen de leiders. Er ontspon zich een prachtig duel. Na ruim een uur spelen, bleken de pupillen iets te sterk voor de leiders en werd de wedstrijd door hen winnend afgesloten, 5-4. Hierna lekker iets drinken en een zakje snoep in de feesttent op het sportpark.

Toen allemaal de kantine in. Deze was omgebouwd tot bioscoop. Er werd gekeken naar de film Shark Tale. Een succes bleek, want er werd wat afgelachen door pupillen en leiders. In de pauze nog een heerlijk ijsje. Om 21.15 uur was de film afgelopen. Voor de F-jes tijd om te douchen en de kantine “slaapklaar” te maken.

De E- en D-pupillen gingen naar beneden. Ook zij hebben eerst gedouched. Hierna werd de vuurkorf opgestoken. Tijd voor marshmellows. Erg lekker en ook wel lekker warm rond de korf. Ondanks dat het weer toch wel meezat tijdens dit kamp, was het wel koeltjes. Alleen ’s nachts (een beetje (veel)) regen, maar voor de rest droog. Veel geslapen werd er trouwens niet bij de E- en D-tjes, want ze waren niet kapot te krijgen. De leiders staan wel versteld van de dingen die besproken worden binnen de tenten van deze pupillen, maar dit terzijde………. (je bent nooit te oud om te leren).

’s Ochtends ontbijten en klaarmaken voor de training. Deze training stond onder leiding van Adriaan Nieuwenhuijse, Arie Folmer, Wilco de Valk, Emiel Dorst, Christian van Vossen, Martin Huisman en Martijn Neele. Verder was er een penaltybokaal met de keepers Jacco de Jonge en Koen de Jonge. Naast de F-, E- en D-pupillen deden ook de C-junioren mee met deze training. Rond 11.15 uur werd de finale van de penaltybokaal gehouden.

Hierna de afsluiting van de training en het jeugdkamp in de tent. De winnaars van de penaltybokaal kregen een bekertje mee naar huis. Iedereen werd tot slot nog bedankt (in het bijzonder Wilco de Valk en Emiel Dorst) en daarna kon iedereen zijn spullen pakken en naar huis. Weer een heel geslaagd jeugdkamp!!

Bekijk de foto’s van dit jeugdkamp in het fotoboek.