Z.S.C. 1 pakt punt in boeiend duel

ZSC 1 PAKT PUNT IN BOEIEND DUEL! :

Auteur Kantje – maandag, 12 september 2005

Nieuwerkerk : Afgelopen zaterdag (10-9) heeft ZSC haar eerste wedstrijd in competitie verband gespeeld, tegenstander was Sknwk uit Nieuwerkerk. In de voorbeschouwing kon men al lezen dat de Nieuwerkerkers al wat tegenslagen moesten verwerken, een gelijkspel in en tegen Bruse boys zorgde al voor de nodige koppijn, tevens verloor het speler naar speler door blessures.

Skwnk begon rommelig en wist zich pas na een kleine 25 minuten te herpakken en iets meer grip op de wedstrijd te krijgen, daarvoor was het ZSC wat het spel goed maakte en zelfs de nodige kansjes kreeg. Via Jan-Willem Dorreman wist ZSC het heft in handen te nemen, jammer was dat de spitsen van ZSC niet scherp genoeg waren. Beide ploegen gingen beide rusten met een 0-0 brilstand, ZSC kwam in de eerste helft nog een paar keer goed weg. Door goed reddings werk van keeper Leon Weeda wist Skwnk niet tot scoren te komen. Toch was het Sknwk dat vlak na rust op voorsprong kwam, door onoplettendheid in de Scharendijkse defensie was het Sknwk dat de 1-0 achter Weeda schoot.

ZSC kon zich snel herstellen en deelde in een zeer korte tijd een flinke mokerslag uit, het was Gerard Verhoek die een steekbal op de inkomende Michiel vd Hoek speelde. michiel nam de bal vervolgens prima aan en schoot met links de bal onderkant lat achter de Sknwk goalie, vlak na die 1-1 kwam ZSC zelfs op een verdiende 1-2. Invaller Edgar Louwerse die met een mooi doelpunt Sknwk persoonlijk over de knieen legde mocht ZSC zich prijs rekenen, met nog een kleine 10 minuten te spelen was het Sknwk wat de klok sloeg en op jacht was naar die gelijkmaker. Het noodlot sloeg toe, 3 minuten voor tijd was het Michiel vd hoek die even daarvoor ZSC nog op gelijke hoogte bracht die een wel of niet penaltly aan Sknwk schonk. De meningen waren verdeeld over de beslissing van de scheidsrechter die middag, helaas werd zijn beslissing niet terug gedraaid. Sknwk schoot de penalty eenvoudig binnen en kwam daarmee op een eindstand van 2-2, al om al een terechte uitslag in een leuk en sportief duel!

SKNWK 1 – ZSC 1 1-1 (0-0)