S.K.N.W.K. treft zes keer de roos

Duiveland wordt weggespeeld in Nieuwerkerk: 6-0

SKNWK treft zes keer de roos

door Ko de Ridder

NIEUWERKERK – Ook de voetballers van Duiveland waren zaterdag uitgenodigd voor de Nieuwerkerkse mosselparty na afloop van de derby tegen SKNWK. Maar als je het veld verlaat na een waarlijke voetballes en een 6-0-nederlaag, heb je daar eigenlijk geen trek in. Dan wil je zo snel mogelijk naar de overkant van de weg.

Duiveland-trainer Jan Heikamp na afloop: „Duiveland was werkelijk onherkenbaar. Geen pressie, balletje breed en nog eens een balletje breed, maar geen enkele passie. Op alle punten was SKNWK ons de baas. Wij werden zoekgespeeld.“

Op de vraag of Duiveland toch blijft vasthouden aan het 4-4-2-systeem was Heikamp duidelijk: „Als ik over schakel naar 4-3-3, dan wordt het achterin nog kwetsbaarder dan dat het nu al is.“

Hoe veel vrolijker was SKNWK-collega trainer Adriaan Nieuwenhuijse: „Dit is voor ons een heel goede opsteker, want wij waren echt toe aan zo’n overwinning. Nu is het zaak deze lijn vast te houden. Wij kenden deze middag geen zwakke schakels. Het was een genot om spelers zoals Wouter de Jonge en Arjo van de Velde aan het werk te zien.“

De jonge Arjo van de Velde (negentien jaar): „Ik begin me steeds meer thuis te voelen in dit team. Vanaf de voorbereiding heb ik aan iedere wedstrijd meegedaan. Ja, en dan vanmiddag invallen en ook nog scoren tegen Duiveland… helemaal toppie.“

Beleving

Wouter de Jonge is bij het team sinds het wegvallen van de geblesseerde Jacky de Bruine. Hij straalde ook na afloop. „Als je als tweede-elftalspeler naar het eerste overgaat, moet je scherper spelen. Maar je krijgt ook beter spel, vooral omdat er meer gecontroleerd gespeeld wordt. Als voetballer heb je dan enorm veel beleving.“ SKNWK wilde zaterdag zo snel als mogelijk de Oosterlanders op de slachtbank hebben. Na zes minuten werd de eerste aanzet daarvoor gegeven. Leon Goedegebure ontfermde zich over een corner vanaf rechts. Met een schoonheid van een actie zorgde Gert-Jan Tierie inlopend voor de 1-0. In de achttiende minuut verdween een bal van Emiel Kuyten vanaf rechts rechtstreeks achter doelman Rene Zwart van Duiveland. De 2-0 was geboren.

Een minuut later: een voorzet op maat van Gert-Jan Tierie en Wouter de Jonge liet de 3-0 aantekenen. En Duiveland dan? Ja, de geel-zwarten stonden erbij, keken ernaar en konden er niets tegenoverstellen. Het keek uit naar de rust, maar zag kort voor die rust ook nog Jasper van Almenkerk met een blessure afhaken.

Koppend

Na de rust weer een stormachtig begin van SKNWK. Het wilde meer. Het duurde slechts tot de 52e minuut voordat SKNWK weer scoorde. Leon de Bruine verzilverde koppend een corner van Leon Goedegebure: 4-0. Barry Steenpoorte van Duiveland waagde twee schoten van afstand, maar daar was SKNWK-doelman Leon Quik niet echt bang voor. In de 63e minuut kwam Gert-Jan Tierie weer in het verhaal voor. Toen iedereen bij Duiveland bleef staan voor buitenspel lobde Tierie de bal over doelman Zwart en de 5-0 was daar.

Duiveland leek de eer te redden, toen Lex Zwang (later uit het veld gestuurd met twee gele kaarten) uit een vrije trap direct scoorde. Maar zelfs dat was Duiveland niet gegund: de goal werd afgekeurd door leidsman Sprong, die een indirecte vrije trap had aangegeven.

Invaller Arjo van de Velde maakte de afgang compleet. Na een fraaie voorzet van Emiel Kuyten maakte hij in de 79e minuut 6-0.

SKNWK – Duiveland 6-0 (3-0). 6. Gert-Jan Tierie 1-0, 18. Emiel Kuyten 2-0, 19. Wouter de Jonge 3-0, 52. Leon de Bruine 4-0, 63. Gert-Jan Tierie 5-0, 79. Arjo van de Velde Scheidsrechter: C. Sprong (Ammerzoden). Rode kaart (2x geel): Lex Zwang (Duiveland). Gele kaart: Johnny Bolle en Marcel Zwager (beiden Duiveland). Aantal toeschouwers: 150.

SKNWK: Leon Quik, Leon Goedegebure, Frank Boere, Mark den Haan, Johan Padmos, Maarten Padmos, Martin Huisman (59. Sytze Stins), Emiel Kuyten, Gert-Jan Tierie, Leon de Bruine (72. Jurjen Vermeer), Wouter de Jonge (72. Arjo van de Velde).

Duiveland: Rene Zwart, Jasper van Almenkerk (42. Jan IJzelenberg), Johnny Bolle (62. Lex Zwang), Mark de Reus, Marnix van der Hulle, Marcel de Bruine, Marcel Zwager, Jan-Willem Bolle (55. Alexander Steenpoorte), Barry Steenpoorte, Wilmar van der Sande, Dennie le Comte.