‘s-Heer Arendskerke afgeschoten: 10-0

’s-Heer Arendskerke afgeschoten: 10-0

GOES – Duiveland herstelde zich van een mislukte competitiestart en liet ’s-Heer Arendskerke alle hoeken van het veld zien: 10-0. Degradant Nieuwdorp zakte door de derde seizoensnederlaag, nu tegen Dauwendaele, naar de laatste plaats. Serooskerke won de topper tegen Veere met 3-0 en is de nieuwe leider in de derde klasse A.

Heinkenszand-SKNWK 1-1: In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar kort na rust veranderde dat toen Gerben Menheere na een pass van Guido Wiskerke de score openbrak. Maarten Padmos scoorde na een mooie aanval van SKNWK ruim twintig minuten later de 1-1. Daarna kwamen beide ploegen in het sportieve duel niet meer aan echt uitgespeelde kansen toe.

Nieuwdorp-Dauwendaele 2-3: In blessuretijd gaf Nieuwdorp een punt uit handen. Een kopbal van Teun Rentmeester betekende 1-0, maar twee minuten later schoot Jorrit Schuurman Dauwendaele uit een vrije trap langszij. De bezoekers bleven tot aan de rust de betere ploeg en Jordi van Bunderen scoorde de verdiende 1-2.
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd invaller Martin de Hamer in het strafschopgebied foutief afgestopt en scoorde Teun Rentmeester vanaf de stip de gelijkmaker.
Twee minuten in blessuretijd leidde een perfect uitgevoerde counter uiteindelijk tot de winnende treffer van Jorrit Schuurman.

Spui-ZSC’62 2-2: Ludwig Kalisvaart opende namens Spui de score en René Coomans zorgde daarna voor de gelijkmaker. Spui, dat voor rust de betere ploeg was, kwam in het tweede wedstrijddeel niet verder meer dan hard werken. Jos Kristalijn bracht ZSC’62 zelfs na een uur aan de leiding, maar een door Alex Meijer benutte strafschop, na een overtreding op Meijer zelf, leverde Spui toch een punt op.

WHS-Bruse Boys 2-6: Peter Willemse opende al na vijftig seconden de score en Mats Willemse scoorde daarna 0-2. Invaller Andreas Vroegop zorgde voor 1-2 en kort na het begin van de tweede helft liet WHS twee grote kansen onbenut.
Een perfecte Bruse counter leverde de 1-3 van Jan-Peter Dekker op en daarmee was tevens het verzet van WHS gebroken.
Door goals van opnieuw Dekker en tweemaal invaller Gerard Vogel liep Bruse Boys eenvoudig uit naar 1-6. Andreas Vroegop zorgde uit een corner nog voor 2-6.

Serooskerke-Veere 3-0: De thuisploeg maakte het verschil in de tweede helft. De evenwichtige eerste helft (kansen voor beide ploegen) werd met 0-0 afgesloten. In de tweede helft fungeerde Jeroen Geerse als breekijzer. Hij stiftte Serooskerke naar 1-0, bracht Patrick van de Putte in stelling voor 2-0 en maakte zelf 3-0 uit de rebound van een inzet van Frank Allaart.

Duiveland-’s-Heer Arendskerke 10-0: Al na vijf minuten opende Marcel de Bruine de score door de bal vanaf twintig meter in de kruising te knallen.
Daarna was vrijwel elke kans van de thuisploeg een goal. Door twee keer Dennie Le Comte, Marcel de Bruine, Jan IJzelenberg en opnieuw De Bruine stond het binnen een half uur 6-0. Voor rust maakte aanvoerder Lex Zwang er zelfs 7-0 van. In de tweede helft nam Duiveland gas terug, maar zelfs toen maakten Wilmar van der Sande en Barry Steenpoorte (2x) de tien vol.