Serooskerke grijpt eerste seizoensprijs

GOES – Door een 4-0-overwinning op ZSC’62 en het puntenverlies van Veere pakte Serooskerke zaterdag de eerste-periodetitel in de derde klasse A.

ZSC’62-Serooskerke 0-4: Frank Allaart nam alle treffers voor zijn rekening. Voor rust dook hij driemaal op voor Leon Weeda en wist hij die situatie twee keer in zijn voordeel te beslechten. Voor de pauze benutte de Serooskerke-aanvoerder ook nog een strafschop. Na rust was Allaart nog éénmaal trefzeker.

FC Dauwendaele-Veere 2-2: Robin van de Velde opende uit een strafschop de score. Na een fout van doelman Ramon Telussa kwam Veere via René-Michel Gerritsen aan de gelijkmaker. Daarna werd de wedstrijd lange tijd onderbroken nadat Dauwendaele-speler Jorrit Schuurman ongelukkig ten val was gekomen en zijn elleboog uit de kom was geschoten. Op het veld werd hij voorzien van een infuus en per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Vlissingen, waar hij zaterdagavond nog werd geopereerd. Na het voorval kwam Dauwendaele door Matthias Hoekman opnieuw aan de leiding. André van Maldegem sleepte een punt voor Veere uit het vuur.

Spui-Duiveland 3-2: Martin Kalisvaart scoorde al vroeg de 1-0, kort daarna stond het alweer 1-1 door Marcel Zwager. Alex Meijer zorgde nog voor het verstrijken van de eerste helft voor 2-1. Kort na rust was Lex Zwang goed voor de tweede Duivelandse gelijkmaker. Daarna drukten de bezoekers Spui ver terug, maar counterde Spui een kwartier voor tijd via Meijer naar de zege.

Heinkenszand-WHS 3-3: Matthijs Bruijnzeel scoorde uit een vrije trap de 0-1, maar door twee rake kopballen, van Gerben Menheere en Pieter van Liere, stond het bij rust 2-1. Matthijs Bruijnzeel tekende voor de 2-2 en uit een vrije trap voor WHS schoot Heinkenszand-speler Marijn van Liere de bal achter zijn eigen doelman. Guido Wiskerke zorgde voor de zesde treffer van de middag.

Bruse Boys – ’s-Heer Arendskerke 4-1: Jan-Peter Dekker scoorde de 1-0 en 2-0. Wilko Hanzen kreeg daarna vrij baan en zorgde voor 3-0. Gerben Eversdijk scoorde na rust tegen, maar een eigen treffer van Wouter de Kort leidde toch nog tot het verschil van drie treffers.

SKNWK-Nieuwdorp 3-0: Gert- Jan Tierie opende de score. Na rust leidde een slechte spelvoortzetting van Nieuwdorp-doelman Peter de Winter tot de tweede goal van Tierie. Na een blunder van Ralf Geelhoed zorgde (weer) Tierie voor 0-3.