Voorbeschouwing op wedstrijd Serooskerke – SKNWK

Onderstaande Assist komt van de website van v.v. Serooskerke:

As. zaterdag speelt Seroos een topper in de 3e klasse A. Het ontvangt de nummer 2, SKNWK uit Nieuwerkerk. De wedstrijd begint om 15.00uur op sportpark Noordhout.

Lees hieronder de Assist

Zaterdag staat de topper op het programma tegen de nummer 2 SKNWK.

SKNWK, dat staat voor Sport Kombinatie Nieuwerkerk, heeft zich na een wat tegenvallende start opgewerkt tot de eerste uitdager van Serooskerke.

Aan de start van deze jaargang speelde SKNWK een drietal keer gelijk en zo werden er 6 punten laten liggen, daarna werd een serie overwinningen neergezet waardoor SKNWK is gaan klimmen op de ranglijst en nu dus de 2 e plaats bezet op vier punten achterstand op de trotse lijstaanvoerder, Seroos. De slechte start van de blauw/zwarte brigade was voor een groot deel te wijten aan de vele blessures die de ploeg had, een aantal spelers had te maken met langdurige kwetsuren en dat kon de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuize, naar eigen zeggen niet aan. SKNWK heeft een sterke ploeg als iedereen fit is, maar zijn er een aantal afwezig dan loopt de kwaliteit iets terug. De laatste weken loopt de ziekenboeg van de Nieuwerkerkers steeds verder leeg, dat is dan ook aan de resultaten te zien.

Een andere oorzaak van de zwakke start en daarna het sterke herstel is de vorm van absolute SKNWK-uitblinker Gert-jan Tierie. Tierie is de man die de lijnen uitzet bij de ploeg en ook de topscoorder, is Tierie niet in vorm, dan draait heel SKNWK een stuk minder. Het is een speler die vrij lastig te verdedigen is omdat hij een volledig vrije rol in het team van SKNWK heeft. Hij zwerft gedurende de hele wedstrijd over het hele veld om zo de ruimte te zoeken die de tegenstander weggeeft, mee terugverdedigen wordt niet van hem verlangd. De techniek van Tierie en het inzicht maken hem tot de gevaarlijkste man van SKNWK. Een andere angel in het spel van SKNWK is de snelle linksbuiten Emiel Kuijten die met zijn diepgang voor gevaar zorgt. Ten opzichte van vorig jaar kan SKNWK ook weer beschikken over Mark de Haan, vorig seizoen was hij lange tijd geblesseerd, maar dit jaar weer van de partij, met zijn inzet en ervaring is dit een belangrijke verdediger van SKNWK.

Bij SKNWK hadden ze dit jaar ook een keepersdrama, in het zomerreces maakte doelman Leander Rouw zijn overstap bekend van NOAD’67 naar SKNWK, echter tot op de dag van vandaag hebben ze in Nieuwerkerk nog niets vernomen van Rouw, geen berichtje, geen uitleg, laat staan dat hij is komen opdagen. Zodoende staat de ervaren Leon Quick ook dit jaar onder de lat zonder de concurrentie aan te hebben moeten gaan.

Het beloofd zaterdag een heel zware pot te worden gezien de kracht van SKNWK, ze zullen er alles aan gelegen zijn om het gat van 4 punten te verkleinen. Ik schat SKNWK als de zwaarste tegenstander in uit onze competitie, nog sterker dan Veere, want SKNWK geeft nauwelijks doelpunten weg, het zou dan ook zo maar eens kunnen zijn dat zaterdag een doelpunt het verschil gaat maken. Het zal in ieder geval een stuk meer op strijd aankomen dan het oefenduel van afgelopen zaterdag tegen het zwakke NOAD. Een topper is altijd een wedstrijd waarin je je directe concurrent een tik uit kan delen, een mooie gelegenheid dus.