Historie tussen S.K.N.W.K. 1 en Veere 1

As. zaterdag, 12 november 2005, mag S.K.N.W.K. haar koppositie in de derde klasse A Zuid 1 van het zaterdagvoetbal verdedigen. In Veere moeten de blauw/zwarten van trainer Adriaan Nieuwenhuijse aantreden tegen de plaatselijke trots.
Ook in het verleden werden er diverse duels tussen S.K.N.W.K. 1 en Veere 1 gespeeld. Hieronder vindt u een overzicht van de historie tussen beide teams.

* Veere 1 werd dit seizoen kampioen van de 2e klas afdeling

Vanaf hier zijn de doelpuntenmakers van S.K.N.W.K. 1 bekend.

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – SKNWK-trainer Cees Willemse was hard in zijn oordeel. ,,Dit was één van de slechtste wedstrijden van onze kant.“ De ploeg uit Nieuwerkerk leed zaterdag een gevoelige nederlaag. Veere won, na een 0-0-ruststand, in Nieuwerkerk met 0-2. SKNWK beëindigde het duel, nadat Emiel Kuijten tien minuten voor tijd tegen zijn tweede gele kaart opliep, ook nog eens met tien man.

SKNWK zag hierdoor koploper De Meeuwen, dat met 3-1 van MZVC won, uitlopen. De eerste drie ploegen onder SKNWK kwamen echter niet tot winst. Willemse: ,,Het was vandaag dramatisch. We zaten geen enkel moment in de wedstrijd.“
SKNWK en Veere werkten een plichtmatige eerste helft af. Veere was iets dreigender, maar kon slechts uit dode spelsituaties voor enig gevaar zorgen. In het eerste kwartier van de tweede helft kwam Veere aan de leiding. Een vrije trap, bijna op de achterlijn, kwam na een scrimmage voor de voeten van Joachim Cornelisse die doelman Léon Quik passeerde. In een fase waarin Leon Goedegebure naar de grond ging in het strafschopgebied en Gert-Jan Tierie vervolgens de lat raakte was SKNWK nog even in de buurt van de gelijkmaker. Na een snelle counter maakte Veere, met de treffer van Paul Noya, een eind aan de aspiraties van SKNWK.
,,Het is een grote domper na de wedstrijd van vorige week tegen De Meeuwen. Die overwinning is nu niks meer waard“, zei een teleurgestelde Cees Willemse.

SKNWK-Veere 0-2 (0-0). 56. Joachim Cornelisse 0-1, 69. Paul Noya 0-2. Scheidsrechter: A.M. Lindhout (Goes). Rode kaart: Emiel Kuijten (SKNWK, na 2x geel). Gele kaart: Jacky de Bruine (SKNWK), André van Maldegem (Veere). Aantal toeschouwers: 150.

SKNWK: Léon Quik, Sytze Stins, Leon de Bruine, Johan Padmos en Mark den Haan; Jacky de Bruine (70. Leon Goedegebure), Maarten Padmos, Gert-Jan Tierie en Ronald van Vossen (30. Christian van Vossen); Jan-Jaap Padmos en Emiel Kuijten.