Door de bril van…..

Door de bril van…..

Op 12 november stond de wedstrijd tegen V.V. Veere 1 op het programma op het sportpark aan de Bieweg te Veere. De wedstrijd stond onder leiding van M. de Haan uit Drongele. S.K.N.W.K. 1 ging deze wedstrijd in met een ongeslagen status en voor Veere was deze wedstrijd belangrijk om de aansluiting met de top te behouden en te zorgen voor een eventuele stunt om S.K.N.W.K. z’n eerste nederlaag te bezorgen.

Veere 1 staat op een mooie 4e plaats met 4 punten minder dan S.K.N.W.K. Dezelfde spelers zitten nog steeds langdurig in de lappenmand te weten: Jacky de Bruine, Ronald van Vossen (‘Donald’) en Christian van Vossen. Mark den Haan was niet van de partij omdat hij een schorsing aan zijn broek had van 1 wedstrijd en Jurjen Vermeer (‘Jverme’) was geblesseerd aan zijn knie. Cees Dalebout had goed getraind en kreeg de voorkeur boven Freek van Marle (‘Frits’) en functioneerde deze middag als grensrechter van S.K.N.W.K. Op de bank begonnen Richard de Jonge, Remco Veenboer en Leon Pollemans. Niet alleen om ‘zitvlees’ te kweken maar ook als wissel te fungeren en voor de nodige support.

In het programmaboekje van Veere roemde de tegenstander de verdediging van S.K.N.W.K. De keeper ‘Kwik’ en zijn defenders geven heel weinig weg en zijn samen met Serooskerke de minst gepasseerde verdediging in deze spannende 3e klasse. Verder vervult Gert-Jan een belangrijke rol in het team als meeste doelpuntenmaker.

De wedstrijd:

In het begin kreeg S.K.N.W.K. veel vrij trappen mee en ging het spel op en neer. Wouter werkte hard en deed veel storend werk en hield de verdedigers van Veere goed bezig. Leon Goedegebure zat de 1e helft goed in de wedstrijd en was diverse keren gevaarlijk met zijn mooie voorzetten van rechts. In het begin kreeg Gert-Jan een goede kans maar hij kon net niet bij de bal na een strakke vrije trap van Leon de Bruine.

Emiel zat minder in de wedstrijd en had het geregeld ‘ruzie’ met de bal en zijn balbehandeling liet soms te wensen over. Er ging wel dreiging van hem uit maar was niet gevaarlijk met zijn acties. Veere kon goed met Nieuwerkerk mee en probeerde de angel van Nieuwerkerk uit te schakelen door strakke mandekking op Gert-Jan toe te passen. Gert-Jan kon moeilijk loskomen van zijn tegenstander en kon niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. Verder dient hij nog te werken aan het positief coachen van zijn medespelers. Hij dient andere spelers meer te stimuleren en neer te zetten. ‘Het is de toon die de muziek maakt‘.

Veere zat er kort op en Nieuwerkerk speelde regelmatig en soms te veel de lange bal. Leon Quik hield met een prachtige redding S.K.N.W.K. op de been toen Jack Goudswaard alleen voor doelman Kwik hard inschoot. Even later was het raak voor Nieuwerkerk. Het was Maarten die Gert-Jan met een pass wist te vinden en Gert-Jan schoof de bal links van de keeper. Vervolgens was Wouter er als de kippen bij om voor het beslissende tikje te zorgen (0-1).

Veere kwam even later met het antwoord. Een voorzet van de rechterkant werd van dichtbij binnengetikt door Theo van Tatenhove (1-1). De 1-1 stand was een terechte stand als je keek naar de krachtsverhouding op het veld. Er was veel strijd en weinig ruimte. De scheidsrechter leidde de wedstrijd goed en kwam nimmer in de problemen. Hij was heel duidelijk en kwam niet autoritair over.

Vlak voor rust probeerde Leon de Bruine met een énorme ‘hoesj’ (op zijn Bru‘s réame) om S.K.N.W.K. op voorsprong te zetten. Het leverde helaas alleen maar een corner op.

Na rust was het Veere die een kans op 2-1 liet liggen. Trainer Adriaan wisselde leon Goedegebrue voor Remco. Remco Veenboer werd vandaag matchwinnaar en goudhaantje omdat hij met een mooi schot voor de 1-2 zorgde op het fraaie elektronisch scorebord van Veere. Wouter en Emiel hadden nog een goede kans om in een situatie van 2 tegen 2 de stand te vergroten maar Wouter liep het gat dicht voor Emiel en de aanval leverde uiteindelijk niets op.

Veere kwam nog dicht bij de 2-2 toen Paul Noya een vrije trap nam en er was een kopballetje te noteren van Veere. S.K.N.W.K. is net als Veere een voetballende ploeg en de toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld waar S.K.N.W.K. met enig geluk 3 punten aan het totaal toevoegde maar op basis van de eerste helft de ploeg die het meest recht had op de overwinning. Leuk is dat er ook zo vele supporters meegaan naar uitwedstrijden en S.K.N.W.K. door dik en dun steunen. Klasse!!

Lichtpuntje deze wedstrijd was dat de verdediging prima werk verrichtte. Frank is duidelijk aan het groeien en leert heel snel en zijn man heeft weer niet gescoord. Voor verbetering vatbaar is het inpassen en het aangaan van luchtduels. Hij dient nog iets slimmer te worden in de duels. Voor de bal arriveert is het luchtduel al beslist. Complimenten voor Frank en ook aan de technische staf Adriaan en Arie die verantwoordelijk zijn voor de persoonlijke groei van Frank en het gehele elftal.

Last but not least weer 3 punten en nog steeds ongeslagen.

Rapportcijfers VI
Leon Quik 7,3
Frank Boere 7,1
Martijn Neele 6,9
Martin Huisman 6,4
Gert-Jan Tierie 6,3
Maarten Padmos 6,5
Leon Goedegebure 6,6
Wouter de Jonge 7,0
Emiel Kuijten 6,2
Remco Veenboer 6,4
Leon de Bruine 6,7
Johan Padmos 6,9

Volgende week succes tegen Dauwendaele. Enne…weer volle bak spelen!!!

Sportieve groeten,
VI-rapporteur Mies