Schouwse selectie met 2 spitsen langs Arnemuiden

Schouwse selectie met twee spitsen langs Arnemuiden

door Rudy Boogert

BROUWERSHAVEN – Behalve buiten het veld kreeg de voetbalselectie van Schouwen-Duiveland gisteravond ook binnen de lijnen met een facelift te maken. Coach Edwin Kriens liet het vertrouwde drie-spitsensysteem varen. Met twee spitsen werd Arnemuiden met 3-0 verslagen in Brouwershaven.

Sinds enige tijd waait er binnen de organisatie van het Schouws elftal een nieuwe wind. Uiterlijk komt dat tot uiting in nieuwe tenues, maar daarnaast wordt bij spelers en clubs geïnventariseerd welke kant de eilandelijke selectie in de toekomst op moet gaan. Gisteravond introduceerde coach Kriens nóg een nieuwtje: het twee-spitsensysteem.

„De voorgaande duels onder mijn leiding speelden we met drie spitsen. We creëerden kansen, maar kregen ook veel doelpunten tegen. Vandaar dat ik nu voor een counterstrategie heb gekozen en dat kwam er goed uit“, vond Kriens, die Rutger Kooman en Patrick Roggeband het aanvalsduo liet vormen. Die keuze pakte voorbeeldig uit, want het tweetal zorgde gisteravond voor de gehele Schouwse productie tegen zaterdag-eersteklasser Arnemuiden, dat niet op volle oorlogssterkte was aangetreden. Kloetinge-spits Kooman maakte de eerste twee goals, Roggeband de derde. Bovendien werd achterin ’de nul’ gehouden. De openingsgoal was in de eerste helft een coproductie van beide spitsen. Een bal van Roggeband op de paal werd door de spits zelf weer opgepikt. Hij haalde de achterlijn, legde af op collega-spits Kooman die 1-0 binnenschot. Na rust rondde Kooman een voorzet van Wilmar van de Sande met het hoofd af voor 2-0. In de slotfase pikte Roggeband zijn doelpunt mee. Een terugspeelbal bracht de Arnemuiden-doelman in de problemen doordat Kooman doorjaagde. De goalie schoof de bal prompt in de voeten van Roggeband, die van buiten het strafschopgebied de 3-0 binnenschoot.

Schouwen-Duiveland – Arnemuiden 3-0 (1-0). 25. Rutger Kooman 1-0, 65. Rutger Kooman 2-0, 85. Patrick Roggeband 3-0. Scheidsrechter: Jacob van den Berge (Bruinisse). Aantal toeschouwers: 50.

Schouwen-Duiveland: Leon Weeda; Maarten Padmos, Lex Zwang, Mariko Rouw, Serge Berrevoets; Huib Nortier (70. Patrick Roggeband), Leon de Bruine (46. Pieter van der Neut), Mathijs Hage (46. Martijn Boot), Wilmar van de Sande; Rutger Kooman en Patrick Roggeband (46. Dennie le Comte).