Door de bril van…..

Door de bril van…..

S.K.N.W.K. 1 ging zaterdagmiddag 19 november de strijd aan met Dauwendaele 1 uit Middelburg op ons eigen sportpark ‘Het Springer’. S.K.N.W.K. kon niet beschikken over de volgende geblesseerden spelers: Christian van Vossen, Jacky de Bruine en Ronald van Vossen. Hopelijk zijn deze 3 spelers na de winterstop voor Adriaan beschikbaar zodat de selectie compleet wordt en Adriaan meer mogelijkheden heeft voor zijn elftal. Daarnaast zal er gestreden moet worden voor een basisplaats wat de kwaliteit ten goede zal komen.

Mark den Haan was terug in de basis na een schorsing van 1 wedstrijd en als bankzitters zaten Remco Veenboer, Kees-Jan van Nieuwenhuize en Corne van Driel op de bank.

Dauwendaele is druk bezig om een mooi complex neer te zetten. Ze krijgen 12 kleedkamers en een mooie tribune. Daarnaast doet de A-jeugd van Dauwendaele het behoorlijk goed en hebben ze in de toekomst de nodige doorstroom van de jeugd. Bij S.K.N.W.K. zal er helaas maar weinig tot geen jeugd doorstromen naar het 1e in de komende jaren. Gelukkig is de gemiddelde leeftijd van Nieuwerkerk erg laag en kunnen ze nog jaren vooruit.

S.K.N.W.K. is met Heinkenszand nog ongeslagen en iedereen was nieuwsgierig wat voor spel S.K.N.W.K. op de mat zou kunnen leggen.

Wedstrijd:

S.K.N.W.K. begon de wedstrijd met Martijn Neele als laatste man. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Dauwendaele. Ze starten iets feller en captain, aanvoerder en rots in de branding Martijn moest verdedigend een aantal keren corrigerend optreden. Daarna kreeg de spits van Dauwendaele een enorme kans op 0-1 maar hij schoot over. Na een voorzet van de linkerzijde schoot dezelfde spits van Dauwendaele op de paal en kwam S.K.N.W.K. goed weg. Nieuwerkerk was zoekende in die fase en had veel geluk dat ze niet tegen achterstand aankeken. De verdedigers van Nieuwerkerk waren ook duidelijk aan het zoeken welke man ze moesten dekken. Dit kwam mede omdat de spitsen van Dauwendaele veel van positie deden switchen.

De eerste beste goede aanval was het meteen raak voor de thuisclub. Wouter de Jonge wist Gert-Jan Tierie te vinden met een afgemeten voorzet. Gert-Jan wist zijn tiende treffer tegen de touwen aan te koppen. Het was een technische fraaie kopgoal. S.K.N.W.K. ging de rust in met een 1-0 tussenstand.

Na rust was het Dauwendaele die het wel probeerde maar ze konden geen vuist maken. Nieuwerkerk begon goed na de rust en ze speelden zeer verzorgend en snel de bal rond en kwamen eigenlijk niet meer in de problemen. Wouter ging heel makkelijk neer in het strafschopgebied en de thuisclub kreeg een penalty mee. Dit buitenkansje kan je wel aan Maarten Padmos overlaten. Het werd een…. snoei in de hoekjes (2-0). Kees-Jan kwam er in voor Emiel en Remco kwam er in voor Wouter.

Er kwamen nog diverse kansjes voor spelers van S.K.N.W.K. maar de eindstand op het scorebord bleef op 2-0 steken. De scheidsrechter leidde de wedstrijd prima en kwam weinig in de problemen. Alleen de discutabele penalty gaf enige beroering. Wel of niet terecht…..

In de rust vroeg de scheidsrechter met een behoorlijk buikje aan mij wie die mannelijke toeschouwer was die zulke rare uitlatingen riep naar hem o.a.: dikzak, ‘Oereboerie’, etc. Mijn verzoek aan alle toeschouwers om geen beledigende uitlatingen naar scheidsrechters, spelers, toeschouwers te uiten. Je mag kritisch zijn en best wat roepen maar probeer de club S.K.N.W.K. zo goed mogelijk te vertegenwoordigen door juist spelers aan te moedigen en niet te gaan schelden tegen scheidsrechters. Door als speler of toeschouwer te gaan zeuren/schelden krijg je zo’n man alleen maar tegen je. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

Adriaan kon tevreden over zijn mannen zijn met uitzondering van het eerste kwartier. De trainer van Dauwendaele was minder tevreden en met name over het begin van de 1e helft. Juist in die fase ontbrak het Dauwendaele aan effectiviteit en sluwheid. Het was niet vreemd geweest als toen de stand 0-2 in het voordeel van Dauwendaele had gestaan na 1 kwartier (als de bal tegen de paal erin ging) en aanvaller nr. 11 van Dauwendaele kreeg een grote kans door alleen voor Leon Quik over te schieten en deze spits werd daarbij gehinderd door een verdediger van S.K.N.W.K. Door sluw te vallen had hij beslist een strafschop gekregen en mogelijk had S.K.N.W.K met 10 man moeten spelen. Het blijft bij ‘als’.

In de 2e helft was Dauwendaele niet bij machte om Nieuwerkerk het echt moeilijk te maken. Dauwendaele kon geen druk naar voren uitoefenen en was snel de bal weer kwijt en S.K.N.W.K. was in mijn ogen de terechte winnaar.

Het wordt spannend aan de kop van de 3e klasse. Serooskerke heeft na het verlies op eigen veld van Nieuwerkerk (1-2) daarna nog verloren van Heinkenszand (3-2) en nu weer verloren van Wij Houden Stand (WHS) met 1-0 en het lijkt wel of ze een beetje de klus kwijt zijn. Maar ja dat kan iedereen gebeuren. Serooskerke staat nu op 5 punten van Nieuwerkerk.

De directe belagers voor Nieuwerkerk zijn Bruse Boys (op 3 punten) en Heinkenszand (4 punten achterstand).

Zaterdag 3 december staat de topper S.K.N.W.K. – Bruse Boys op het programma. Het spel van afgelopen week was van Bruse Boys niet goed. Maar ze blijven winnen en zijn de meest productieve ploeg met 30 doelpunten en met doelpuntenmachine Peter Willemse is het altijd oppassen geblazen. Hij heeft er 8 inliggen en wil de grens van 200 doelpunten halen. Daar tegenover heeft Nieuwerkerk met Gert-Jan Tierie een topscorer in handen die met 10 doelpunten topscorer van het eerste is en hij heeft maar soms een half kansje nodig om te scoren.

Ik hoop dat dit een leuk en aantrekkelijk duel zal worden waarbij de toeschouwer de winnaar mag zijn en dat er veel doelpunten mogen vallen.

Tot slot volgen hier de VI cijfers:
Leon Quik 6,9
Frank Boere 7,1
Martijn Neele 7,1
Gert-Jan Tierie 7,2
Leon de Bruine 7,4
Maarten Padmos 7,1
Martin Huisman 7,0
Johan Padmos 7,0
Mark den Haan 7,0
Wouter de Jonge 7,1
Emiel Kuijten 7,1
Kees-Jan van Nieuwenhuize 7,0
Remco Veenboer 6,9

Veel succes tegen Bruse Boys Laat maar zien dat je op een terecht nummer 1 positie staat…

Het is leuk om elke wedstrijd de ‘vaste’ supporters/zuuporters van Nieuwerkerk te zien. Oooh ja op www.voetbalnederland.nl zag ik nog een aantal bijnamen staan van diverse selectiespelers (hoe zouden die daar nu komen Mies??).

Sportieve groeten,
Michèl