Jeugd SKNWK ziet vijf treffers bij Sparta – R.B.C.

Maar liefst 5-0 werd het tussen Sparta Rotterdam en R.B.C. Roosendaal. Gisteren, zaterdag 8 april, heeft de jeugd van S.K.N.W.K. deze wedstrijd uit de eredivsie bezocht. Op het gezellige ‘Kasteel’, de thuishaven van Sparta, werd alles voor de tweede helft bewaard. En dus een beetje voor S.K.N.W.K. Zij zaten namelijk vlak bij het doel waar in de tweede helft 4x werd gescoord. Zo kon er dus volop gejuichd en meegezongen worden.

Om 18.00 uur moesten ze verzamelen, waarna rond 18.30 uur de reis naar Rotterdam kon beginnen. Voor de jeugdspelers altijd weer een hele happening, zo’n bezoek aan een wedstrijd uit het betaalde voetbal.

Allereerst al de busreis. Net een schoolreisje. Het lijkt trouwens wel of sommige kinderen denken dat ze twee weken van huis gaan, zoveel ‘proviand’ hebben ze bij in de rugzak.

Iets na het beginsignaal van scheidsrechter Braamhaar konden we dan eindelijk naar binnen in het stadion. Snel een plaatsje zoeken en genieten van de wedstrijd. De eerste helft was matig van beide ploegen, maar dat werd in de tweede 45 minuten ruimschoots vergoed door Sparta. R.B.C. kwam er absoluut niet aan te pas.

Bij 5-0 stokte de teller, mede door een gemiste strafschop. Na de ere-ronde van de Sparta-spelers konden we weer richting Nieuwerkerk.

Rond 23.00 uur waren we weer terug bij ‘Het Springer’. Een aantal jeugdleden moesten de gemaakte troep in bus nog snel even opruimen voordat ze de bus mochten verlaten, maar om 23.15 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven.

Bekijk binnenkort de foto’s van het bezoek aan Sparta – R.B.C. in het fotoboek.