Hattrick Le Comte bezorgt Duiveland eerste zege

Hattrick Le Comte bezorgt Duiveland eerste seizoenszege

GOES – In de zes duels in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal werd maar liefst 28 keer gescoord. Koploper Nieuwdorp won met 2-1 van VCK en staat drie punten voor op Serooskerke, dat nog wel een wedstrijd minder speelde. Duiveland boekte, mede door een hattrick van Dennie le Comte, tegen Veere (4-3) de eerste seizoenszege.

WHS-Krabbendijke 2-2: Een oppermachtig WHS deed zichzelf tekort met het gelijkspel. Na een vrije trap van Perry Snoep bracht Patrick van Schetsen zijn ploeg op 1-0. Kort voor rust was Snoep bij een goal van Patrick Ketting opnieuw de aangever. Na de hervatting was Krabbendijke feller en Martin Bal zorgde al snel voor 2-1. Joeri Riedijk maakte de gelijkmaker. Zes goede kansen voor de thuisploeg en één voor Krabbendijke leverden daarna geen goals meer op.

Duiveland-Veere 4-3: Tom Nieuwelink bracht Veere aan de leiding, maar een onvervalste hattrick van Dennie le Comte, tweemaal op aangeven van Marcel Zwager, zorgde voor een 3-1-ruststand. In de tweede helft was Zwager bij de treffer van Dingeman Voorbeijtel voor de derde keer de aangever. Veere kwam in de 70e minuut uit een door René-Michel Gerritsen benutte strafschop terug tot 4-2. Giacomo Wattel bracht vijf minuten voor tijd uit een vrije trap de spanning terug in de wedstrijd. Daarna was het vooral aan Duiveland-doelman Hans Capelle te danken dat de achtste treffer van de middag uitbleef.

Heinkenszand-Bevelanders 4-1: De bezoekers kwamen in de 23e minuut via Mark Heijstek op 0-1, maar daarmee was de koek op. Heinkenszand boog nog voor het verstrijken van de eerste helft de achterstand om in een voorsprong. Gerben Menheere en Armando Langebeke verzorgden de goals. Langebeke zorgde in de tweede helft, op aangeven van Guido Wiskerke, ook voor de 3-1. Wiskerke scoorde daarna zelf de vierde goal voor Heinkenszand.

Serooskerke-SKNWK 3-2: De thuisploeg begon sterk, maar zag SKNWK via Christian van Vossen op voorsprong komen. In de beste fase voor rust profiteerde Frank Allaart van de vrijheid die hij kreeg en zorgde voor de gelijkmaker. Na een doelpoging van Bas Rooze kopte Bernado Wattel in de 33e minuut Serooskerke naar een 2-1-voorsprong. Na rust kopte Martijn Neele SKNWK uit een corner naast Serooskerke, maar de Nieuwerkerkse vreugde duurde slechts twee minuten. In de 52e minuut stond Frank Allaart na een voorzet van Jasper Wilderom op de juiste plaats.

Nieuwdorp-VCK 2-1: In een tot het einde toe spannend treffen boekte Nieuwdorp een verdiende zege. VCK opende sterk, maar na een kwartier kwam Nieuwdorp ook in de wedstrijd. Nadat Teun Rentmeester na een halfuur over schoot, leidde een aanval vlak voor rust tot de 1-0. Niels Mulder werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en scoorde. VCK kwam na de pauze op gelijke hoogte toen Bas de Regt profiteerde van wat foutjes in de Nieuwdorpse verdediging. Uit een door Turan Dogan slim genomen vrije trap kopte Martin de Hamer Nieuwdorp een kwartier voor tijd naar de overwinning.

Dauwendaele-Noad’67 2-2: Dauwendaele liet erg veel kansen onbenut. Jorrit Schuurman scoorde wel: 1-0. Omdat de thuisploeg verzuimde verder afstand te nemen, kon Martijn Reijngoudt op slag van rust na een spaarzame aanval Noad’67 aan de gelijkmaker helpen. Na rust hielp Dauwendaele-speler Guus Toornstra Noad’67 met een eigen doelpunt aan een 1-2-voorsprong. Een afstandschot van Francis Langemaire bracht de Middelburgers weer langszij.