Duiveland met man minder naar winst

GOES – Doordat zowel Nieuwdorp (5-0 tegen Krabbendijke) als Serooskerke (3-2 tegen Dauwendaele) in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal tot een overwinning kwam, veranderde er niets aan kop. Nieuwdorp behoudt een voorsprong van zes punten. Duiveland rukte door een 2-1-zege op WHS op naar de derde plaats, op acht punten van Nieuwdorp.

Heinkenszand-SKNWK 1-0: De eerste helft leverde geen enkele kans op. Na rust waren er in wat eigenlijk een typische 0-0-wedstrijd was wel enkele wapenfeiten. Joeri Westrate miste namens de gastheren een kans en SKNWK werd, na een handsbal, een strafschop onthouden.

Acht minuten voor tijd tekende Gerben Menheere voor de winnende treffer.

Duiveland-WHS 2-1: Dennie le Comte zorgde na een half uur op aangeven van Barry Steenpoorte voor de 1-0. Tien minuten later liep Le Comte, na een overtreding op Ivan Hage, tegen een directe rode kaart op. Een kwartier na rust trok WHS de stand gelijk via Patrick van Schetsen na een goed uitgespeelde aanval.

Een kwartier voor tijd zorgde invaller Wilmar van der Sande er met een rake vrije trap voor dat de drie punten toch in Oosterland bleven.

Bevelanders-Veere 0-4: Veere kwam via Benny Polderman al in de zevende minuut aan de leiding.

Na een handsbal in het strafschopgebied van de thuisploeg kreeg Veere na rust een strafschop die door René-Michel Gerritsen werd verzilverd. Via Gerritsen kwam Veere daarna ook aan de 0-3. Theo van Tatenhove maakte de vierde goal.

Serooskerke-Dauwendaele 3-2: Bas Rooze kopte al in de eerste minuut namens Serooskerke op de lat, maar na twaalf minuten stond Dauwendaele door twee goals van Joran Moes op een 2-0-voorsprong.

Daarna kreeg Serooskerke een optisch veldoverwicht en Frank Allaart bracht voor rust de spanning nog terug in de wedstrijd. Na rust verzuimden Allaart en Nicky Holmes aanvankelijk om de tweede Seroos-goal te maken, maar in de 80e minuut scoorde Allaart op aangeven van Ezra de Korte toch de gelijkmaker. In de slotfase werkte Willem-Jan Schoe een voorzet van Bernado Wattel achter Dauwendaele-doelman Daniël Koole.

VCK-Noad’67 1-1: Beide ploegen konden zich na afloop vinden in het gelijkspel. Noad’67 kwam in de 19e minuut via Rob den Engelsman op 0-1 en lange tijd leek de ploeg uit St. Philipsland op weg naar de vijfde seizoenszege.

In de 90e minuut zorgde Michel Meulmeester er voor dat VCK toch nog aan de verdiende gelijkmaker kwam.

Nieuwdorp-Krabbendijke 5-0: Krabbendijke was voor rust niet minder. Twee fouten in de verdediging, in de 17e en 20e minuut, werden door de koploper echter genadeloos afgestraft. Hans Leune zorgde voor 1-0 en Frank Oostdijk maakte de tweede goal. In de 70e minuut maakte Niels Mulder er met een schuiver 3-0 van en Teun Rentmeester zorgde met een fraai stiftje voor nog meer opwinding. Ruud la Grand bepaalde de eindstand op 5-0.