S.K.N.W.K. toont bedroevend spel

SINT-PHILIPSLAND – SKNWK zit in de hoek waar de klappen vallen. Naast het feit dat SKNWK tegen Noad’67 voetbal van bedenkelijk niveau liet zien, werkte ook de arbitrage niet mee. Los daarvan dat verloor SKNWK bij Noad’67 vediend met 2-0.

SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse sloot zich daarbij aan. Op een plekje uit de wind, het weerselement dat goed voetbal vooraf al onmogelijk maakte, spuwde hij zijn gal. ,,Het was droevig. Wij hebben veel te weinig gebracht. Maarten (Padmos) en Leon (de Bruine) gaven op het middenveld niet thuis. Overal op het veld dekten we op tien meter afstand en voorin konden we geen bal vasthouden”, vatte Nieuwenhuijse het duel samen. Collega Ton van der Spaan, komend seizoen trainer van OFB, was korter van stof: “Wij hebben verdiend gewonnen.”

In een teleurstellende eerste helft waren de kansen spaarzaam. SKNWK, dat speelde zonder Gert-Jan Tierie, Léon Quik en Frank Boere, was via Maarten Padmos twee keer gevaarlijk en namens Noad’67 was Lars Steijn dicht bij een goal. Na rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Arjan Moerland verzuimde Noad’67 eerst nog op voorsprong te schieten, maar na slecht uitverdedigen bij SKNWK schoot Remy van Herk zijn ploeg in de 53e minuut toch naar de 1-0.

Aan de tweede Noad-goal ging een arbitrale misser vooraf. Scheidsrechter Lamse zag in de 81e minuut een terugspeelbal van SKNWK, terwijl de bal als laatste door een Noad-speler beroerd werd. Hij kende de thuisploeg een indirecte vrije trap toe. Twee minuten later, nadat SKNWK-doelman Koen de Jonge wegens het wegtrappen van de bal geel had gekregen, schoot Remy van Herk de bal feilloos langs de muur tegen de touwen. Achteraf twijfelde Lamse over de juistheid van de beslissing. “In mijn beleving was het een terugspeelbal. Maar als het fout was, dan is dat zo. Ik kan het niet meer terugdraaien”, besloot de leidsman. SKNWK zakte door de negende seizoensnederlaag naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Noad’67-SKNWK 2-0 (0-0). 53. Remy van Herk 1-0, 83. Remy van Herk 2-0. Scheidsrechter: I.J. Lamse (Heinkenszand). Gele kaart: Arjan Moerland (Noad’67), Koen de Jonge (SKNWK). Aantal toeschouwers: 140.