Noad ’67 klopt SKNWK door 2 doelpunten van …

Noad’67 klopt SKNWK door twee doelpunten van linksback Van Herk

door Klaas Verspoor

SINT-PHILIPSLAND – In de zestien competitieduels die Noad’67 dit voetbalseizoen speelde, miste Remy van Herk geen seconde. De zeventiende, de thuiswedstrijd tegen SKNWK, bracht daar verandering in. Door twee goals van Van Herk won Noad’67 met 2-0 en kreeg hij in de 89e minuut een publiekswissel.

“Daar gaan mijn zeventien wedstrijden”, zei hij al bij het verlaten van het veld. Na afloop baalde hij eigenlijk wel een beetje. “Het is wel leuk dat ik hier twee keer scoor, maar ik had liever ook de wedstrijd nog helemaal uitgespeeld.”

De zestienjarige voetballer vond dat de wedstrijd in Noad’67 de verdiende winnaar kreeg. ,,We wonnen in de tweede helft bijna alle duels.” SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse sloot zich daarbij aan. ,,Van onze kant was het droevig. Wij hebben veel te weinig gebracht.”

Noad’67 nam in de derde klasse A bezit van de derde plaats. ,,Het is belangrijk dat wij de aansluiting behouden bij de andere clubs”, reageerde Van Herk met het oog op eventuele deelname aan de nacompetitie.

In een teleurstellende eerste helft waren de kansen spaarzaam. SKNWK was via Maarten Padmos twee keer gevaarlijk en namens Noad’67 was Lars Steijn dicht bij een goal. Na rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Arjan Moerland verzuimde Noad’67 eerst nog op voorsprong te schieten maar in de 53e minuut schoot Remy van Herk zijn ploeg toch naar de 1-0.

Aan de tweede Noad-goal ging een arbitrale misser vooraf. Scheidsrechter Lamse zag in de 81e minuut een terugspeelbal van SKNWK, terwijl de bal als laatste door een Noad-speler beroerd werd. Hij kende de thuisploeg een indirecte vrije trap toe. Remy van Herk schoot de bal langs de muur in het doel. Achteraf twijfelde Lamse over de juistheid van zijn beslissing. ,,In mijn beleving was het wel een terugspeelbal. Maar als het fout was, dan is dat zo”, zei de leidsman.

Noad’67-SKNWK 2-0 (0-0). 53. Remy van Herk 1-0, 83. Remy van Herk 2-0. Scheidsrechter: I.J. Lamse (Heinkenszand). Gele kaart: Arjan Moerland (Noad’67), Koen de Jonge (SKNWK).