Dauwendaele boekt belangrijke zege

GOES – FC Dauwendaele is bezig aan een opmars. De ploeg van Gérard de Nooijer versloeg VCK en ontworstelt zich aan de degradatiezone. Bovenin liep Serooskerke twee punten in op koploper Nieuwdorp.

Dauwendaele-VCK 2-0: Joran Moes schoot in de 38e minuut op aangeven van Guus Toornstra raak. In de 59e minuut profiteerde Jorrit Schuurman van een verkeerde terugspeelbal van het teleurstellende VCK: 2-0.

Serooskerke-Heinkenszand 4-0: Frank Allaart scoorde al na vijf minuten en vlak voor rust bracht hij Serooskerke tegen het tamme Heinkenszand op aangeven van Jeroen Geerse op 2-0. Een voorzet van Jan-Willem Francke stelde Bas Rooze in staat om voor 3-0 te zorgen. Het sterke Serooskerke kwam via Bernardo Wattel aan de vierde goal.

Krabbendijke – Noad’67 1-3: Aanvoerder Arjan Moerland schoot Noad’67 naar een 0-1-voorsprong maar een minuut later zorgde Ronald Zuidweg voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor rust scoorde Moerland vanaf de stip zijn tweede treffer. Krabbendijke kreeg via Martin Bal tot twee maal toe kansen op 2-2, maar jeugdspeler Stefan van de Peet gooide het duel een kwartier voor tijd op slot.

WHS-Bevelanders 2-2: Jeroen Oostdijk stond na een half uur aan het eind van een vlot lopende aanval: 1-0. Via Patrick van Schetsen kreeg de thuisploeg daarna kansen de score uit te bouwen, maar dat gebeurde niet. Uit een corner kwam Bevelanders via Leo Koole op gelijke hoogte. WHS ging na rust nog aanvallender spelen en Bevelanders profiteerde. Opnieuw was het Koole die bij een uitval scoorde. Een eigen doelpunt van Frank van Halst, die een voorzet van Armando van de Repe achter zijn eigen keeper schoot, leverde WHS toch nog een punt op.

SKNWK-Veere 0-2: Veere was de betere ploeg, mede omdat SKNWK tegen zichzelf vocht. Al na drie minuten scoorde Tom Nieuwelink de 0-1. Veere kwam daarna niet in problemen en kwam in blessuretijd door een eigen goal van Martijn Rentier aan de 0-2.

Duiveland-Nieuwdorp 1-1: Koploper Nieuwdorp had in de eerste helft weinig te vertellen in Oosterland. “We waren in het begin zoekende”, erkende trainer Jos van Belzen. Vlak voor rust werd Duiveland beloond door een doelpunt van Barry Steenpoorte. In de tweede helft herstelde Nieuwdorp de averij. Al vroeg maakte Turan Dogan gelijk, op aangeven van Niels Mulder.