Oud S.K.N.W.K.-er scoort voor Zeeland

Thijs Rentier (oud S.K.N.W.K.) speelt nu reeds enige tijd voor Cortgene/JVOZ. Door zijn goede prestaties speelt Thijs ook voor het Zeeuws Elftal onder 13 jaar. Op het districttoernooi in Almkerk werd het Zeeuws Elftal tweede. Een goede prestatie waarin ook Thijs zijn aandeel had. Hieronder het volledige verslag (incl. foto’s) van de website: www.zeeuwselftal.nl

Zeeuws elftal j.o 13 sluit fantastisch jaar af met een tweede plaats op het districttoernooi in Almkerk!

Ruben van der Meulen speelt 3 districtfinales in twee jaar. Vorig jaar 2 met de j.o 12 en j.o 13 en nu weer met de j.o 13. Ruben is hiermee Zeeuws recordhouder!

Topscorers
Mehari Marcos en Mart de Kroo (4 doelpunten), Tom Wuyts (3 doelpunten), Joël Dekker (1 doelpunt) Thijs Rentier (1 doelpunt)

Deze kanjers speelden het districttoernooi op zaterdag 09 juni 2007:

Boven v.l.n.r: Julius Bliek (Cortgene JVOZ), Thijs Rentier (Cortgene JVOZ), Wouter Faasse (Terneuzense Boys), Renzo Roemeratoe (Cortgene JVOZ), Sander van Buren (Cortgene JVOZ), Delano Langezaal (Cortgene JVOZ), Arjen Traas (HVV’24), Tom Wuyts (Krabbemdijke) en Mehari Marcos (Cortgene JVOZ).

Midden: Jean-Renel Jansen (Cortgene JVOZ), Ramon Gamoun (Terneuzense Boys), Mitchel Braafhart (HSV Hoek), Mart de Kroo (Cortgene JVOZ), Ruben van der Meulen (Cortgene JVOZ), Joey Katzenbauer (Cortgene JVOZ) en Joël Dekker (v.v. Kloetinge).

Onder: regiocoach Errol Sint Jago (Joy), begeleider Danny Polderman en sportverzorger Bas Mulder.

Zaterdag 09 juni 2007 was het dan zover. Het prestigieuze districttoernnooi van de KNVB Zuid 1 stond op het programma. Op de prachtige accommodatie van de als altijd gastvrije vereniging v.v. Almkerk werd voor de 10e keer het districttoernooi onder 13 georganiseerd. Vorig jaar speelde het Zeeuws elftal zich zowel bij de jongens onder 12 als de jongens onder 13 naar twee titels. Alle ogen waren dan ook gericht op de talenten uit Zeeland. De vraag vooraf was wie de Zeeuwse favorieten van de titel af konden houden. De Zeeuwse jongens zelf waren erop gebrand om de titel natuurlijk weer mee naar Zeeland te nemen. Zonder Mark Roelse van De Meeuwen uit Zoutelande maar met Julius Bliek van Cortgene JVOZ was de selectie weer volledig.


Ramon Gamoun torent hoog boven iedereen uit om een bal weg te koppen tegen regio Tilburg.

Vanaf 20.30 uur druppelden de spelers één voor één met hun meegebrachte familieleden/supporters binnen. Terwijl het kader van de 8 KNVB selecties met elkaar kennis maakten en koffie dronken in de grote mooie bestuurskamer boven de kantine, snuffelde iedereen alvast aan het sfeertje op het sportpark “Almkerk”. In het gelukstenue van vorig seizoen ( oranje shirt, blauwe short en kousen ala jong oranje) zou het toernooi gespeeld worden. In de kleedkamer bleek al snel dat iedereen er veel zin in had, hoe kan het ook anders bij één van de hoogtepunten van het seizoen. Na het omkleden was er de grote ploegpresentatie en het openingswoord van Peter Waasdorp van de KNVB (portefeuillehouder voetbaltechnische zaken) op het hoofdveld. Het weer werkte ondanks de weerverwachting gelukkig mee. Het bleef vrijwel droog.


Er was veel publiek op het toernooi af gekomen.

Na de “openingsceremonie” werd de wedstrijdvoorbereiding begonnen in de kleedkamer en later op het veld. Coach Errol blikte kort terug op het nu al fantastische jaar waarin hij geprobeerd heeft de jongens het nodige bij te brengen. Vandaag zou het vooral gaan om het genieten en plezier hebben. Woorden als willen en kunnen of anders gezegd willen is kunnen worden door coach Joy nog eens op een papier gezet en op de kleedkamerdeur gehangen ter herinnering en verduidelijking. De jarige Julius Bliek werd tot zijn eigen verrassing in het zonnetje gezet door coach Joy. Hij kreeg een heerlijke douchegel als kadootje van de sympathieke coach. De hele selectie zong de speler toe en klapten hun handen “stuk” voor deze speler van Cortgene JVOZ. Iedereen was klaar voor de eerste wedstrijd en de messen waren geslepen. In tegenstelling tot vorig seizoen wilden de jongens ongeslagen de finale halen. Op papier was dit geen misselijke opgave met de nummers 2 en 3 van vorig jaar in de poule.


Julius Bliek laat zien wat kort verdedigen is tegen Tilburg.

De eerste wedstrijd was direct tegen de medefinalist van vorig seizoen, regio Roosendaal. Tijdens oefenwedstrijden was hier wel steeds van gewonnen maar zo’n eerste wedstrijd op een toernooi is zeer belangrijk en iedereen is dan nog fit. De coach van Roosendaal Ron van Nijnatten had zijn manschappen goed klaargestoomd voor het eerste treffen met Zeeland. Het eerste gedeelte van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Zeeland weer even zou winnen van Roosendaal. Roosendaal ging zoals verwacht zeer fel van start tegen de titelfavoriet. Het spel ging gelijk op met al snel de eerste kansen voor Roosendaal. Deze werden niet verzilverd. Na 10 minuten luwde de Roosendaalse storm wat. Zeeland kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. Uit de eerste de beste kans was het Tom Wuyts die met een mooie individuele actie de keeper omspeelde en bekeken raak schoot. De ban was gebroken en Zeeland drukte door. Met name de aanvallers Tom Wuyts, Mehari Marcos en Thijs Rentier waren erg op dreef en iedere kans was direct een doelpunt. Mehari maakte er ondersteund door de spelers in zijn omgeving voor de rust nog 2-0 en 3-0 van. Roosendaal wat qua veldspel zeker goed voetbalde en niet veel onderdeed gaf zich niet verloren. Ze bleven de aanval zoeken terwijl het Zeeuws elftal wel liet zien dat het balletje makkelijker rond ging dan aan Roosendaalse kant. Regelmatig waren er mooie driehoekjes te zien waarbij het genieten was. Nadat Joël Dekker en en weer Tom Wuyts er zelfs 4-0 en 5-0 van hadden gemaakt kon Roosendaal iets terug doen d.m.v. een goed benutte strafschop veroorzaakt door Ramon Gamoun. Het slotakkoord was weer voor Zeeland. Mehari Marcos maakte van de eindstand 6-1. Een mooier begin van het toernooi was niet denkbaar.


Sander van Buren bouwt op tegen Eindhoven.

De andere wedstrijd in de poule tussen het Tilburg van coach Ico Ronner en Eindhoven van coach Mingo Smolders was in een 1-0 overwinning voor de selectie van regio Tilburg geeïndigd. De tweede poulewedstrijd zou gaan tussen Tilburg en Zeeland. Direct twee titelfavorieten die elkaar troffen. De rekenmeesters gingen aan de slag en hadden bedacht dat bij een gelijkspel tegen Tilburg en winst op Eindhoven de finale behaald moest kunnen worden. Winst op Tilburg zou de finale al zeker zijn op doelsaldo. De wedstrijd moest in ieder geval nog gespeeld worden.


Alleskunner Mart de Kroo stijlvol in actie tegen Eindhoven.

Na een heerlijke lunch voor zowel spelers als begeleiders werd de tweede wedstrijd op het hoofdveld gespeeld. Ook deze wedstrijd was van een hoog niveau. Weer had Zeeland het moeilijk in de beginfase. Iedere tegenstander wilde natuurlijk van die Zeeuwen winnen en “volle bak” ging men erin en erop. Dit gaf prachtig voetbal te zien. Dit keer speelde centrumverdediger Mart de Kroo tot zijn verrassing in de spits. Deze alleskunner die op alle posities uit de voeten kan liet zien dat hij als centrumspits ook zeer goed uit de voeten kan. Dit liet hij al direct in de eerste helft zien door met een mooie individuele actie en een “intikker” de 2-0 ruststand op het bord te zetten. Had Tilburg dan niets in te brengen? Natuurlijk wel maar achterin hadden de Zeeuwen het aardig voor elkaar en de kansen die Tilburg ook kreeg werden niet benut of door goed keeperswerk van Arjen Traas en Mitchel Braafhart onschadelijk gemaakt. Na de rust drong Tilburg goed aan maar waren het toch weer de Zeeuwse jongens die het gevaarlijks bleven. Mart de Kroo maakte er ” op het gemakje” nog even zijn hattrick vol alvorens Thijs Rentier zijn verdiende treffer 4-0 op het scorebord bracht. Er zat zoveel venijn in het schot van Thijs dat de keeper de bal niet eens gezien kan hebben. Thijs bekroonde zijn goede spel tot dat moment met dit schitterende doelpunt na een even mooie individuele actie over links. Het in het seizoen gegroeide zelfvertrouwen is in het spel van Thijs duidelijk zichtbaar.


Julius Bliek zet een tackle in tegen Tilburg.

Met deze tweede ruime overwinning kwam het totaal op 6 punten en een doelsaldo van 10 voor en 1 tegen. Voor een toernooi waarbij de ploegen elkaar niet heel veel ontlopen zijn dit ongekende cijfers. Met dit resultaat stond de finale min of meer vast. Er moest natuurlijk nog wel gespeeld worden tegen Eindhoven wat tot dat moment nog maar 1 punt had. Vorig jaar stonden de spelers ook al in de finale na twee wedstrijden door de gelijke spelen van de andere ploegen in de poule. De derde wedstrijd werd toen tegen Tilburg verloren. Dit wilden zowel de spelers als de begeleiding voorkomen. Men wilde persé ongeslagen blijven en alles winnen.


Atleet Jean-Renel Jansen rukt op vanuit de verdediging.

De wedstrijd tegen het Eindhoven van coach Mingo Smolders werd een zeer spannende wedstrijd. Eindhoven kon bij winst op Zeeland nog tweede worden in de poule. Ook coach Mingo had zijn selectie prima voorbereid. Eindhoven begon zeer gedreven aan de wedstrijd en voor het Zeeuws elftal besefte dat de wedstrijd was begonnen kregen de Eindhovenaren al de eerste kans die ze voorlangs schoten. Niet ver daarna nog voordat Zeeland gevaarlijk was geweest stond het al 1-0 voor de Eindhovenaren. Dit was een nieuwe ontwikkeling in het toernooi. Zeeland op achterstand was iets nieuws. Dit konden de jongens niet over hun kant laten gaan natuurlijk. In de eerste helft bleek het moeilijk om terug te komen in de wedstrijd waardoor de 1-0 stand ook de ruststand was. Na de rust werden de zaken rechtgezet en zagen we af en toe weer het goede voetbal wat de Zeeuwen kunnen spelen. Al met al moest er heel diep gegaan worden om een nederlaag af te wenden en uiteindelijk ook zelfs nog te winnen. Mart de Kroo wist uit een goede corner van Delano Langezaal de 1-1 binnen te werken. Mehari Marcos wist een terecht verdiende strafschop te benutten waardoor de winst toch nog naar de Zeeuwen ging uiteraard met de complimenten voor regio Eindhoven die het de Zeeuwen zeer moeilijk had gemaakt.


ff jumpen

Het zwaarste karwei moest nog komen. Tot nu toe liep alles volgens plan; met 3 overwinningen de finale halen en een doelsaldo van 12 – 2. Inmiddels was bekend geworden dat het Dordrecht van coach Rob Fluijt zich weer eens voor de finale had geplaatst. In het verleden heeft Rob Fluijt op de toernooien bewezen dat hij de jongens zeer goed kan voorbereiden op toernooivoetbal en niet zelden wist hij met één van zijn selecties het toernooi ook te winnen. De Zeeuwse selectie was dus gewaarschuwd. Tot nu toe ook alle complimenten voor het Zeeuws elftal wat zijn favorietenrol waar maakte en ook nog goed voetbalde. De drie wedstrijden in de poule hadden wel al de nodige krachten gekost. Sommige jongens begonnen last te krijgen van kleine pijntjes in hun spieren. De vraag was of ze zichzelf en elkaar nog eenmaal konden oppeppen.


Erwin Nuytinck zet een tackle in namens het district Zuid 1 voor bvo-spelers onder 13 jaar.

Voor de finale finale speelde het districtteam van Zuid 1 jongens onder 13 voor BVO spelers met vele spelers van PSV en Willem 2 een demonstratiewedstrijd tegen het C-team van v.v Almkerk. Dit als kado van de KNVB voor de 10 jaar organisatie van het districttoernooi. In dit team van coach Hans Mewiss speelt ook ons Zeeuws talent Erwin Nuytinck uit Goes. Erwin speelt bij RBC-Roosendaal. Hij kon naar PSV maar kiest ervoor om nog even in Roosendaal te blijven voetballen. Hij heeft het er erg naar zijn zin en speelt in een prima lichting en hoeft zodoende niet in een gastgezin zoals bij PSV het geval zou zijn. Misschien in de toekomst? Iedereen genoot van de wedstrijd van het districtteam en v.v. Almkerk C1. Iedereen kon zien dat er altijd nog en overtreffende trap is wat te zien was aan het baltempo, handelingssnelheid, doorbewegen op snelheid, vormen van driehoekjes, individuele hoogstandjes, balgevoel, eerste balaanname die prima was, duelkracht en het goed gebruiken van je lichaam ook al ben je kleiner enz enz. Het kijken naar zoveel talent is het mooiste wat er is vindt ondergetekende jeugdvoetballiefhebber.


Delano Langezaal in actie als mid-mid in de finale tegen Dordrecht.

Inmiddels was het tijd geworden voor de grote finale. Vele toeschouwers hadden zich verzameld rond het veld om te kijken of het de Zeeuwen weer zou lukken, of de winnaar van vele voorgaande edities (regio Dordrecht). In een gelijkopgaande eerste helft waren het de Zeeuwse jongens die de beste kansen kregen en ook scoorden. Tot grote ontsteltenis werd een ogenschijnlijk zuiver doelpunt van Julius Bliek afgekeurd. Een terug ketsende bal van de keeper viel voor de voeten van de attent inlopende Julius Bliek maar de grensrechter keurde de treffer af. Volgens velen reageerde de grensrechter pas nadat de bal terug stuiterde van de keeper van Dordrecht i.p.v te reageren bij het schot. Deze teleurstelling konden de Zeeuwen nog goed verwerken. Aan de andere kant kwam ook Dordrecht zeer gevaarlijk door en benutte een paar kansen net niet. Jean-Renel Jansen moest op de doellijn nog eenmaal redding brengen. Het was het Zeeuws elftal wat toch op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Tom Wuyts. Met deze stand werd vermoeid de rust gehaald.


Iedereen is blij met het doelpunt van Thijs Rentier in de wedstrijd tegen Tilburg.

Na de rust was het regio Dordrecht die het initiatief nam in de wedstrijd. Het Zeeuws elftal werd met de rug tegen de muur gezet. Vooral het middenveld en de verdediging werden af en toe overlopen. Het was wachten op de gelijkmaker van Dordrecht, en deze kwam er ook. Vanaf dat moment knapte er iets, wat aan de lichaamstaal van de jongens duidelijk te zien was. De jongens wilden wel maar de krachten waren er niet meer. Ook mentaal gaat dat dan meespelen. Even was er nog hoop om de penalties te halen maar zover liet Dordrecht het niet komen. Dordrecht rook “bloed” en ging zeer gemotiveerd door. Ze oogden fysiek ineens twee keer zo fit. Met de moed der wanhoop probeerden de Zeeuwen stand te houden maar tegen zoveel Dordts geweld was men niet meer bestand. De ene na de andere aanvalsgolf rolde over de Zeeuwse helft. Vooral de nummers 9 en 11 van Dordrecht draaiden hun tegenstanders dol en het duurde dan ook niet lang voordat de 1-2 en 1-3 viel. Na het laatste fluitsignaal storten de Zeeuwse jongens vermoeid op het gras. Ze hadden er alles aan gedaan maar het toernooi had teveel krachten gekost. Na het wegslikken van de emoties drong het al snel tot iedereen door dat ze een geweldig toernooi hadden gespeeld maar zich de meerdere moesten erkennen in het fitter ogende en prima spelende Dordrecht. Een groot compliment voor de sympathieke coach Rob Fluijt die het hele jaar bezig is geweest om van dit team een geheel te maken. Vooral op mentaal vlak Kwamen ze regelmatig tekort. De wil om het uiterste uit jezelf te halen was niet altijd aanwezig het afgelopen seizoen. Ze verloren in een oefenwedstrijd nog met 4-0 van Tiel. Nu op het juiste moment wist Rob Fluijt zijn team te laten pieken. Van harte proficiat Dordrecht.


De toernooiwinnaars van regio Dordrecht met rechts een trotse coach Rob Fluijt (alias kampioenenmaker)

Aan een fantastisch jaar is een einde gekomen. Mede namens iedereen rondom het Zeeuws elftal wil ik de spelers en vooral ook de ouders bedanken voor hun positieve instelling. We hebben prachtige momenten beleefd met z’n allen, denk aan het Barbé-toernooi, de wedstrijden tegen A.A. Gent, Feyenoord D1, Club Brugge, RBC-Roosendaal en de twee districttoernooien. Jullie waren fantastische mensen om mee samen te werken en we hopen jullie zeker in de toekomst rond een voetbalveld of waar dan ook weer te treffen en bij te kletsen. We bewaren dit voetbaljaar als één prachtige en onvergetelijke gebeurtenis. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Mochten jullie foto’s willen hebben dan kun je me mailen eckha@zeelandnet.nl of bellen 0115-611049. Als dank heb ik nog iets moois voor jullie in petto wat ik binnen een paar weken aan jullie overhandig. Wat dat is jaaaaaa!

André Eckhardt regiocoördinator KNVB in Zeeland.

Uitslagen in de poule:
Poule A
Tilburg – Eindhoven 1-0
Zeeland – Roosendaal 6-1
Tilburg – Zeeland 0-4
Eindhoven – Roosendaal 1-1
Tilburg – Roosendaal 1-2
Eindhoven – Zeeland 1-2

Poule B
Dordrecht – Tiel 0-0
Den Bosch – Breda 0-1
Breda – Dordrecht 1-3
Tiel – Den Bosch 1-1
Breda – Tiel 1-1
Dordrecht – Den Bosch 2-2

Finale:
Dordrecht – Zeeland 3-1

3e en 4e plaats
Roosendaal – Breda 1-1 Breda w.n.s.

5e en 6e plaats
Tiel – Tilburg

7e en 8e pl
Den Bosch – Eindhoven

Einduitslag
Dordrecht
Zeeland
Breda
Roosendaal
Tiel
Tilburg
Den Bosch
Eindhoven