Zierikzee op openingsdag tegen nieuwe club Tierie

door Rudy Boogert

GOES – Zierikzee opent het seizoen in de derde klasse A van het zondagvoetbal met een bezoek aan Goes. Dat is meteen een pikante wedstrijd voor de nieuwe trainer Marco Groeneveld, die in Goes woont en twee jaar geleden vlak voor het einde van de competitie opstapte bij de Goese club.

Zierikzee speelt zijn openingswedstrijd op zondag 2 september tegen de nieuwe club van Gert-Jan Tierie, die is overgestapt van SKNWK. Een week later speelt Zierikzee zijn eerste thuiswedstrijd tegen de Zeeuws-Vlaamse promovendus Clinge.

In de vijfde klasse B speelt Zonnemaire, dat na tien jaar terugkeert op het standaardniveau, zijn rentreewedstrijd in Lewedorp, tegen Lewedorpse Boys. Een week later speelt het zijn eerste thuiswedstrijd tegen Hansweertse Boys. Op de vierde speeldag volgt de eerste derby: Zonnemaire-Renesse.

In het zaterdagvoetbal staan de eerste derby’s voor de derde speeldag op het programma (15 september). In de vierde klasse A spelen Mevo en DFS dan in Zierikzee tegen elkaar. In de vierde klasse B treffen Brouwershaven en SKNWK elkaar. Een week later speelt Brouwershaven opnieuw een streekduel: uit bij WIK’57.

De hoogste spelende club op Schouwen-Duiveland, Bruse Boys, opent de competitie in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal met een thuiswedstrijd tegen VVC’68.