Stunt Zonnemaire, Bru en Duiveland in evenwicht

Stunt Zonnemaire, Bruse Boys en Duiveland in evenwicht

Voetbal Zondag-vijfdeklasser Zonnemaire heeft voor een regelrechte stunt in de beker gezorgd. Werd er zondag nog kansloos verloren van Domburg, dinsdagavond versloeg de ploeg van trainer Nico Kind in de tweede bekerronde Bevelanders. In Kamperland werd het tegen het elftal van de Zierikzeese coach Jos Wesdorp 1-2. Zonnemaire kwam voor rust op 0-1 door de Somaliër Isha Adoe. Nadat Bevelanders een kwartier voor tijd gelijkmaakte, schoot Maurice Hart Zonnemaire in de 85e minuut toch naar de overwinning.

Duiveland en Bruse Boys hielden elkaar in evenwicht: 2-2. Namens het Oosterlandse elftal scoorde Barry Steenpoorte en Wilmar van de Sande, Emiel Dorst en Mats Willemse (penalty) heetten de doelpuntenmakers aan Bruse zijde.

Nieuwland had geen mededogen met WIK’57: 6-0.

ZSC’57 reisde af naar Domburg en keerde huiswaarts met een 5-3-nederlaag. Arjan Smalheer, Kasimier Snoek en Martin van der Schee maakten de goals. Laatstgenoemde mist overigens een strafschop.

Patrick Knijnenburg redde voor Mevo de eer in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Zeeland Sport.

DFS speelde met 1-1 gelijk tegen Volharding: Lennart Padmos scoorde.

Dreischor deed het in Middelburg tegen MZVC zeer behoorlijk en verloor met 3-2.

Renesse boekte in en tegen Brouwershaven een 1-3-overwinning. Frenk van Hengel opende de score, Frank Kristelijn maakte gelijk. Daarna ware treffers van Vincent Goedegebure en Erwin Wandel toereikend voor de zege.

Noormannen versloeg Ouwerkerk met 2-0.

SKNWK en Zierikzee scoorden allebei viermaal.

Zierikzee deed dat tegen het Colijnsplaatse Boys van Zierikzeeënaar Eddy Kiesenberg. Ingmar Quist (2x), Mathijs Hage en Rutger Kooman verzorgden de productie in een duel waarin voor Zierikzee de score hoger had kunnen uitvallen. Door de zege is Zierikzee als enige Schouwse ploeg al zeker van een plaats in de tweede ronde van het bekertoernooi.

SKNWK zette Robur opzij maar moest wel een tegentreffer toestaan. Voor de Nieuwerkerkse formatie maakten Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Wesley Goud en Ronald van Vossen de goals. Met name de laatste kwam voort uit een hele mooie aanval.