Zonnemaire stunt tegen Bevelanders

GOES – Zonnemaire heeft zijn rentree bij de standaardteams gisteravond opgefleurd met een overwinning op Bevelanders. De ploeg van trainer Nico Kind won het bekertreffen in poule 56 met 1-2. In diezelfde poule verloor ZSC’62 met 5-3 bij Domburg.

In poule 54 nam SKNWK een optie op de volgende ronde. De Nieuwerkerkers wonnen ook hun tweede duel: 4-1 tegen Robur. Mevo is uitgeschakeld na de 3-1-nederlaag bij Zeeland Sport.

Poule 54. SKNWK-Robur 4-1: SKNWK boekte de tweede bekerzege op rij. Emiel Kuijten zette de Nieuwerkerkers al na drie minuten op voorsprong en op aangeven van Wesley Goud zorgde Wilco de Valk nog voor rust voor 2-0. Door een afstandschot van Ouassim Hamoudi kwam Robur in de tweede helft terug tot 2-1, maar SKNWK maakte het karwei gedegen af: invaller Ronald van Vossen maakte 3-1 en Wesley Goud 4-1.

Zeeland Sport-Mevo 3-1: Voor rust legde Niels Slager met twee goals de basis voor de Vlissingse overwinning. Patrick Knijnenburg bepaalde namens de bezoekers de ruststand op 2-1, maar eigenlijk had de voorsprong van Zeeland Sport veel hoger moeten uitvallen. Na rust maakte Jacques Blijlevens na een fout van de Mevo-doelman nog de 3-1.

Poule 56. Bevelanders-Zonnemaire 1-2: Bevelanders wist zich geen raad met het verdedigend ingestelde Zonnemaire. Voor rust kwam de Schouwse ploeg door Isse Atow, die scoorde uit een corner, aan de leiding. Na rust probeerde Bevelanders de gelijkmaker te forceren en via Frank van Halst lukte dat ook. Na een spaarzame uitval schoot Maurice Hart Zonnemaire naar de verrassende overwinning.

Domburg-ZSC’62 5-3: Domburg kan zich na de overwinning op ZSC’62 bijna opmaken voor de tweede bekerronde. Door goals van Wilco van Eijzeren (1-0 en 4-0), Rick van de Driest en Robin van de Velde kwam Domburg binnen 32 minuten op een 4-0-voorsprong. Vlak voor rust schoot Kasimier Snoek namens ZSC’62 in de kruising. Kort na de hervatting stopte Domburg-doelman Jacco Leijdekkers een strafschop van Martin van der Schee en niet veel later zorgde Gijs Maljaars voor de 5-1. ZSC’62 kwam in de slotfase door goals van Martin van der Schee en Arjan Smalheer nog terug tot 5-3.

>>De voetballers van Zonnemaire hebben hun eerste succes binnen. De ploeg wint de bekerwedstrijd tegen Bevelanders verrassend met 1-2.