SKNWK door het oog van de naald

door Ko de Ridder

NIEUWERKERK – Slecht spelen en toch winnen. Dat deed SKNWK zaterdag in de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Na een 1-1-stand bij rust werd het uiteindelijk 2-1 tegen FSV. SKNWK kreeg het winnende doelpunt in de schoot geworpen door een blunder in de FSV-defensie.

Het begon allemaal zo goed voor de mannen van trainer Peter Groenewegen. SKNWK, door vriend en vijand getipt als torenhoge favoriet, startte hoopvol. “Ik hoop dat het team de extra druk een plaats kan geven. Het favoriet zijn moet een extra stimulans geven om scherp te blijven.”

SKNWK oogde duidelijk anders dan in het vorige seizoen. De nieuwkomers Wilco de Valk, Martin Kiesenberg en Wesley Goud zorgen voor een aanvallende injectie. Ook is er binnen iedere linie onderling meer coaching en daardoor meer rust.

SKNWK kreeg in het eerste kwart van de wedstrijd een overvloed aan corners en was ook het meest in balbezit. Het duurde echter tot de 28e minuut voordat Wesley Goud de score opende door een afgeslagen inzet van Ronald van Vossen te benutten.

SKNWK was in stelling om de score op te voeren. Op het moment dat Kees-Jan van Nieuwehuize wegens een blessure moest afhaken en Emiel Kuyten verdedigender ging spelen, stond er echter ineens een ander SKNWK. Het was ook niet vreemd dat FSV op 1-1 kwam via Edward de Rooij.

In de rust verving Robbert van de Zande Leon Goedegebure. Hij werd rechtsback, waardoor Kuyten weer naar hartelust zijn aanvallende rol kon vervullen. Maar het spel van SKNWK werd steeds slechter en FSV ging uitblinken in anti-voetbal. Door onvoldoende optreden van de leidsman nam over en weer de irritatie toe. Wilco de Valk kon hierdoor ook niet zijn sterke bijdrage van voor de thee voortzetten. De Valk: “Het was allemaal zwaarbevochten. Het werd bikkelen en dan ga je mee in het slechte spel van de tegenstander. We konden niet meer voldoende onze rust vinden.”

In de 85e minuut kwam de redding voor de thuisclub. Wesley Goud ging door op een diepe bal, via de hiel van FSV-er Bart Meeuwesen verdween de bal over de ver uitgekomen doelman Robert Hansen: 2-1. Daardoor won SKNWK ook zijn tweede duel en leidt nu in de vierde klasse B, samen met Halsteren.

SKNWK-FSV 2-1 (1-1). 28. Wesley Goud 1-0, 40. Edward de Rooij 1-1, 85. Bart Meeuwesen 2-1 (eigen doelpunt). Scheidsrechter: R.W.L. Wilbrink (Bergen op Zoom). Gele kaart Raymond Lingen en Wiebe de Kok (FSV). Aantal toeschouwers: 100.