S.K.N.W.K. krijgt kans op revanche

door Rudy Boogert

GOES – De voetballers van SKNWK krijgen volgende maand de kans zich te revancheren op VCK. Deze club uit Koudekerke was vorig seizoen één van de dwarsligger voor de Nieuwerkerkers in de verloren strijd tegen de degradatie. Nu treffen beide clubs elkaar in de tweede ronde van de districtsbeker.

SKNWK verspeelde vorig seizoen in de derde klasse vijf punten aan VCK. In Koudekerke verloor SKNWK met 2-0, in Nieuwerkerk werd het 2-2. Het bleek uiteindelijk duur puntverlies, want één overwinning was voor de Nieuwerkerkers voldoende geweest voor lijfsbehoud. Op zaterdag 20 oktober kan SKNWK die schade in het bekertoernooi niet repareren, maar wel enige genoegdoening halen.

De bekerloting toverde voor zondag-vijfdeklasser Renesse een thuiswedstrijd uit de hoge hoed tegen Domburg, dat één klasse hoger speelt. Het is voor Renesse pas de derde keer dat het door de poulefase is gekomen.

De laatste keer dat de club dat lukte, was zeven seizoen geleden. Toen trof het in de poule datzelfde Domburg. Renesse verloor weliswaar met 2-0, maar ging toch verder omdat destijds de eerste twee teams in de poule naar de volgende ronde gingen. Het onderlinge duel wordt nu op zondag 21 oktober gespeeld.

Op dezelfde dag reist Zierikzee naar Kloosterzande voor het bekerduel met Hontenisse. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was vijf seizoenen geleden, in de derde klasse. Zierikzee speelde op eigen veld met Hontenisse: 7-1, onder meer door twee goals van Ben Verwest en Perry Lukus.

De terugwedstrijd in Kloosterzande werd echter een blamage. Zierikzee verloor met 1-0 van die ploeg die kansloos degradeerde.

Een interessante ontmoeting in de tweede bekerronde is die van zondag-tweedeklasser Terneuzen tegen zaterdag-hoofdklasser Kloetinge.