Voetballers Smerdiek boeken 1e zege in 4e klasse B

Voetballers Smerdiek boeken eerste zege in vierde klasse B, Kruiningen klopt Waarde

GOES – In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal won Smerdiek op eigen veld met 3-2 van FSV. Dat betekende de eerste seizoenoverwinning voor de ploeg. Kruiningen klopte Waarde met 3-0 en Yerseke pakte een punt bij Halsteren. Stavenisse leed op eigen veld een grote nederlaag (0-4) tegen ZSC’62.

Smerdiek-FSV 3-2: Smerdiek boekte op eigen veld een overwinning. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel ook op zijn plaats geweest. FSV kwam via Martijn den Hartog aan de leiding, maar nog voor rust zorgde Jan de Viet voor de gelijkmaker. Door doelpunten van Stefan Lindhout en Jelle Rinses liep Smerdiek in de tweede helft uit naar 3-1. Marco Borghout maakte er uiteindelijk nog 3-2 van.

Stavenisse-ZSC’62 0-4: Arjan Smalheer bleek een ware plaaggeest voor Stavenisse. De spits van ZSC’62 nam allevier de treffers voor zijn rekening. Bij de rust stond het door een loepzuivere hattrick al 0-3.

In de tweede helft kwam Stavenisse wel wat beter in de wedstrijd, maar wist Smalheer toch zijn kwartet aan doelpunten te vervolmaken.

Halsteren-Yerseke 2-2: Yerseke pakte een verdiend punt in Halsteren, dat tweede op de ranglijst was. Arco van Dixhoorn bracht de Bevelanders aan de leiding, maar een treffer van Maurice Wils leidde tot de 1-1-ruststand. Toen John Lambregts de 2-1 maakte, leek Halsteren op weg naar de derde seizoenszege, maar Alec van de Water zorgde met zijn treffer voor een punt voor Yerseke.

Kruiningen-Waarde 3-0: Omdat Kruiningen de betere ploeg was, mocht de uitslag verdiend genoemd worden. Door een doelpunt van Edwin van Houte kwam Kruiningen op voorsprong en via Arno van de Berge werd de ruststand 2-0.

Waarde kon nauwelijks gevaar stichtten en de ploeg van trainer Joost van de Griek kreeg nog een derde tegentreffer te verwerken toen Claudi Kunuanina wist te scoren.

Chrislandia-SPS 2-0: Corné Jongenelen 1-0, Michel van den Hurk 2-0.

>>Arjan Smalheer (ZSC’62) zorgt persoonlijk voor een afstraffing voor Stavenisse. Met vier treffers legt hij de thuisploeg over de knie: 0-4.