Kruiningen verliest van koploper

door Klaas Verspoor

GOES – Kruiningen kon in de vierde klasse B de vijfde seizoenszege van SKNWK niet voorkomen. De Nieuwerkerkers wonnen met 5-0.

SKNWK-Kruiningen 5-0: Met zijn zevende seizoensgoal opende Wesley Goud voor rust de score. Vlak na de rust besliste Wilco de Valk de wedstrijd in het voordeel van de koploper. Ronald van Vossen, Martin Kiezenberg en Christian van Vossen maakten het vijftal vol. Kruiningen-speler Dennis Oppeneer kreeg twee keer geel.

ZSC’62-Waarde 12-0: Een onvervalste hattrick van Arjan Smalheer en goals van Martin van der Schee en René Coomans betekenden een 5-0-ruststand. Na de hervatting scoorden Niels van de Moezel (2), Yuri Vogelzang, Arjan Smalheer (2), Barry Dorreman en Gerard Verhoek.

Brouwershaven-Smerdiek 2-1: Na een combinatie tussen Frank Kristelijn en Ivo Fonteine zorgde Marijn den Boer in de 44e minuut voor de 1-0. Hetzelfde drietal was na ruim een uur spelen ook betrokken bij de tweede goal van de thuisploeg en opnieuw was het Den Boer die scoorde. In de 95e minuut moest Hilbert Brinkman na een tweede gele kaart ‘vervroegd’ naar de kant. Brouwershaven kreeg een strafschop na zijn overtreding, maar Pieter Kristalijn miste. In de honderdste minuut kreeg ook Smerdiek nog een penalty. Jelle Rinses schoot wel raak.

SPS-Halsteren 2-3: SPS-doelman Niels Lisseveld stopte in de openingsfase een strafschop en daarna bracht Bart Vane SPS op 1-0. Dennis Boer verdubbelde daarna de marge voor SPS, maar Alwin Klaassen verkleinde daarna de achterstand van Halsteren. Een omhaal van John Lambregts zorgde voor de gelijkmaker. Erik Goossens kroonde zichzelf daarna tot matchwinnaar.

Yerseke-Stavenisse 1-2: Na een doelpuntloze eerste helft werd Yerseke-speler Alec van de Water in de eerste minuut na rust uit het veld gestuurd. Met elf tegen tien kwam Stavenisse via twee goals van Marco Klippel op een 0-2-voorsprong. Frank Bakker maakte de 1-2.

Vrederust-WIK’57 1-1 (0-1). Bart Boot (strafschop) 0-1, Bart Quick 1-1.