ZSC ’62 maakt gehakt van Waarde: 12-0

door Klaas Verspoor

GOES – ZSC’62 won maar liefst met 12-0 van Waarde en zag Arjan Smalheer daarbij vijf keer scoren. Brouwershaven klopte Smerdiek en Vrederust tegen WIK’57 eindigde in een 1-1-gelijkspel. SKNWK blijft door een 5-0-zege op Kruiningen koploper in de vierde klasse B.

ZSC’62-Waarde 12-0: ZSC-trainer Rini Verwest complimenteerde zijn ploeg met het goede spel en tegenstander Waarde met de positieve houding in het veld. Een onvervalste hattrick van Arjan Smalheer en goals van Martin van der Schee en René Coomans betekenden een 5-0-ruststand. Na de hervatting scoorde ZSC’62 er weer lustig op los. Niels van de Moezel (2x), Yuri Vogelzang, Arjan Smalheer (2x), Barry Dorreman en Gerard Verhoek waren na rust trefzeker in het eenzijdige duel.

SKNWK-Kruiningen 5-0: Met zijn zevende seizoensgoal opende Wesley Goud voor rust de score. Vlak na de rust besliste Wilco de Valk de wedstrijd in het voordeel van de koploper dat daarna eenvoudig verder uitliep naar de ruime zege. Ronald van Vossen scoorde 3-0 en daarna liep Kruiningen-speler Dennis Oppeneer tegen zijn tweede gele kaart op. Met elf tegen tien scoorden Martin Kiesenberg en invaller Christian van Vossen nog voor SKNWK.

Brouwershaven-Smerdiek 2-1: Na een combinatie tussen Frank Kristelijn en Ivo Fonteine zorgde Marijn den Boer in de 44e minuut voor 1-0. Na ruim een uur was het opnieuw Den Boer die scoorde. In de 95e minuut moest Smerdiek-speler Hilbert Brinkman na een tweede gele kaart ‘vervroegd’ naar de kant. Brouwershaven kreeg een strafschop na zijn overtreding, maar Pieter Kristalijn miste. In de honderdste minuut kreeg ook Smerdiek nog een penalty. Jelle Rinses schoot wel raak.

Vrederust-WIK’57 1-1: WIK’57 boekte alweer het derde 1-1-gelijkspel in vier competitieduels. Bij rust leidde de ploeg uit Kerkwerve nog met 0-1, nadat Bart Boot een strafschop benutte na een overtreding op Rick Bevelander. In een van beide kanten matige tweede helft kwam Vrederust via Bart Quick, die raak schoot na een afgeslagen corner, aan de gelijkmaker. SPS-Halsteren 2-3 (2-1). Bart Vane 1-0, Dennis Boer 2-0, Alwin Klaassen 2-1, John Lambregts 2-2, Erik Goossens 2-3.

Yerseke-Stavenisse 1-2 (0-0). Marco Klippel 0-1 en 0-2, Frank Bakker 1-2.

>>SKNWK behoudt de leiding in de vierde klasse B door een 5-0-overwinning op Kruiningen. ZSC’62 blijft in het spoor door een 12-0-zege op Waarde.