S.K.N.W.K. 1 maakt karwei pas in 2e helft af

De vijfde competitiewedstrijd van S.K.N.W.K. 1 was een thuiswedstrijd tegen Kruiningen 1. Na een minimale 1-0 ruststand, gaven de mannen van Peter Groenewegen in de 2e helft een beetje meer gas. Uiteindelijk bleef de teller steken op 5 treffers. S.K.N.W.K. 1 – Kruiningen 1 5-0.

In het ‘eerste bedrijf’ ging het allemaal niet zo soepel. Kruiningen bleek een enthousiast ploegje dat het fysieke zeker niet schuwde. S.K.N.W.K. wist hier in het begin zeker geen raad mee.

Een overtreding van een verdediger van Kruinigen op spits Wesley Goud

De thuisploeg domineerde wel de wedstrijd, maar door zwakke passing werden ze nimmer echt gevaarlijk. Ronald van Vossen kreeg wel een dot van een kans, maar van zo’n meter of 3 voor het doel, wist hij de bal toch nog over te schieten.

Aan de andere kant moest doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. nog een keer handelend optreden, maar deed dit naar behoren en hield zijn doel schoon.

Zo’n 8 minuten voor de rust was het dan wel eindelijk raak. Spits Wesley Goud startte op eigen helft en liep de complete verdediging van Kruiningen er uit. Hij zorgde voor een terechte voorsprong.

Martijn Neele wint een kopduel

Beide teams kregen in deze 1e helft nog wel enkele corners, maar konden hieruit niet gevaarlijk worden. Ruststand 1-0.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet. Meer over de flanken voetballen en iets meer nauwkeurigheid en rust in het spel moest wonderen doen. En niets was minder waar.

S.K.N.W.K. kwam als herboren uit de kleedkamer en gaf iets meer gas dan voor de rust. Dit resulteerde binnen een kwartier in een terechte 3-0 tussenstand. Dit na een paar schitterde aanvallen.

Eerst was het Wilco de Valk die bij 2e paal kon binnentikken na een pass van Wesley Goud. Ronald van Vossen zorgde uit één van de volgende kansen voor de 3e treffer van de blauw/zwarten.

Een duel na een corner van S.K.N.W.K. Maarten Padmos kan net niet inkoppen, de keeper van Kruiningen brengt redding

De Nieuwerkerkers gingen verder met goed voetballen. Kruiningen probeerde met enkele grove charges (die helaas soms onbestraft bleven) de S.K.N.W.K.-ers uit het spel te halen. Ook de grensrechter deed nog een verwoede poging. En met succes. Een zuivere treffer van Christian van Vossen werd onterecht afgekeurd. Daar en tegen kon Kruiningen hier niets tegenover stellen. S.K.N.W.K. stond goed en met name de beide backs, Martin Huisman en Robbert v/d Zande hadden de spitsen van Kruiningen in hun greep.

Christian van Vossen (ingevallen voor broer Ronald van Vossen) stelde na zijn afgekeurde treffer gelukkig orde op zaken door een prima pass van invaller Erwin Nelissen (voor Leon Goedegebure) op waarde in te schatten en mooi in het dak van het doel te koppen. Dit was de 5-0 eindstand.

Tussendoor had Martin Kiesenberg met een vrije trap voor de 4-0 gezorgd. Zijn geplaatste bal werd door niemand beroerd en ging zo bij de 2e paal binnen.

Doelman Koen de Jonge hield voor de 2e keer dit seizoen zijn doel schoon

Koen de Jonge moest toch nog één keer in de 2e helft echt aan de bak. Na simpel balverlies van S.K.N.W.K. was hij erg attent en hield zijn doel schoon.

Vijf treffers, waar dit er zeker nog een aantal meer hadden kunnen zijn. Een mooi schot van Martijn Neele werd door de doelman van Kruiningen geparreerd. Vlak voor tijd ging Wesley nog een keer goed door. In plaats van de bal simpel af te geven aan de mee opgekomen Christian van Vossen, ging hij voor eigen eer en faalde jammerlijk.

Na een zeer goeie 2e helft zorgde S.K.N.W.K. voor een prima uitslag, 5-0.

As. zaterdag, 6 oktober, moeten de blauw/zwarten aantreden in Kerkwerve tegen s.v. W.I.K. ’57 1. Aanvang: 14:30 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Robbert v/d Zande, Martin Kiesenberg, Martin Huisman, Maarten Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Leon Goedegebure (Erwin Nelissen), Wesley Goud en Ronald van Vossen (Christian van Vossen).