Serooskerke 2 eenvoudig langs S.K.N.W.K. 2

Na de 9-1 overwinning van vorige week op Duiveland 2 mochten de mannen van Seroos 2 deze zaterdag aantreden tegen SKNWK 2. Deze ploeg won vorige week verrassend van koploper De Meeuwen 2 en knikkerde bovendien Seroos 2 uit de beker vorig seizoen.

Serooskerke begon wederom in gewijzigde samenstelling, maar dat mag geen verrassing meer heten. Ondanks dat leek het team aardig op elkaar ingespeeld te zijn. De eerste de beste aanval leverde direct een goede kans op voor Alex Dekker, maar hij vond de keeper op zijn pad.

Ook daarna bleef Serooskerke veruit de gevaarlijkste ploeg en beperkten de Nieuwerkerkers zich tot verdedigen met man en macht. Het doelpunt voor Serooskerke bleef ook dan ook niet lang uit, maar het had er wel wat hulp van de tegenstander voor nodig. Stefan Wisse kwam goed op over de rechterkant en zette strak voor, waarna een verdediger van SKNWK de bal langs zijn eigen doelman tikte.

Op de 2-0 hoefden we niet lang te wachten. Een afgeslagen hoekschop werd terug ingebracht door Kyrian Guepin en daar stond Christian Wisse nog klaar om dit buitenkansje te verzilveren. Tot de rust kreeg Serooskerke nog een aantal goede kansen, maar doelpunten leverde dit niet meer op.

Na de rust kroop SKNWK wat uit de schulp en in de openingsfase van de tweede helft leverde dit toch wat problemen op voor Serooskerke. Maar na een klein kwartiertje leek Seroos de boel weer onder controle te hebben, wat prompt een doelpunt opleverde. Ruud Buteijn gaf voor op Alex Dekker, die knap zijn man uitkapte en de bal onhoudbaar achter de keeper van SKNWK knalde.

Daarna brak er een erg rommelige periode aan. Iedereen wilde aanvallen en ging uit positie lopen. Hierdoor ontstond er veel ruimte voor de voorhoede van de tegenstander en dit luidde de aansluitingstreffer in.

Het laatste kwartier golfde het spel op en neer en de prachtigste aanvallen wisselden zich af met knullig balverlies. Uit een van die aanvallen wist Arnold Schreij zijn doelpuntje mee te pikken, het slordige balverlies leverde SKNWK nog een doelpunt op en zo eindigde het duel met 4-2 op het scorebord.

Zo voegde Seroos 2 weer 3 punten toe aan het totaal, wat na 5 wedstrijden de koppositie oplevert. Volgende week uit naar Yerseke 2, altijd lastig…