Wilco de Valk scoort drie keer tegen WIK

door Ko de Ridder

KERKWERVE – Ook de zesde wedstrijd in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal is SKNWK schadevrij doorgekomen. Na een 3-0-voorsprong bij rust kwam het laatste fluitsignaal bij een 6-0-zege. De helft van de score werd verzorgd door Wilco de Valk.

Al heel snel werd zaterdag duidelijk dat WIK’57 een ruime maat te klein was voor SKNWK. Trainer/speler Patrick de Broekert van WIK’57: “Wij kwamen tekort in alles. Wat dat betreft hebben wij toch een moeizaam seizoen, want ik heb niet veel ruimte in het aantal beschikbare spelers. Ik had dus gezegd dat we er maar een leuke wedstrijd van moesten maken. Dit SKNWK is te sterk voor de vierde klasse.”

SKNWK’er Maarten Padmos deelde die mening. Padmos: “Het loopt dit seizoen erg lekker. We kunnen de regie van een wedstrijd meestal in de hand nemen. Dan wordt het gemakkelijk spelen. De eerste zware krachtmeting zal waarschijnlijk over veertien dagen zijn, wanneer we voor de beker op bezoek gaan bij VCK (de leider van de derde klasse).”

De wedstrijd was negen minuten aan de gang toen Wesley Goud de bal vanaf rechts voorbracht en Emiel Kuijten 0-1 maakte. In de 26e minuut gebeurde hetzelfde en wederom Kuijten scoorde. Drie minuten later maakte Wilco de Valk 0-3, die middendoor alle vrijheid kreeg. Hij kreeg zoveel ruimte deze middag dat het wachten was op zijn volgende bijdrage. Kort voor de rust kreeg WIK’57 zijn enige kans uit de eerste helft. Een uitstekende vrije trap van Arjan Berrevoerts verdween via de lat over het doel van Koen de Jonge.

Direct na de pauze werd het 0-4 en 0-5 door wederom Wilco de Valk, waarvan de 0-5 totstandkwam na een fraaie kopbal. Het was niet de dag van Wesley Goud. Behalve dat hij voor het eerst deze competitie niet scoorde, liep hij ook nog tegen een domme gele kaart aan wegens commentaar op de leiding. Later werd hij ook nog gewisseld.

De voor Martin Kiesenberg ingevallen Erwin Nelissen zorgde een kwartier voor tijd voor de eindstand: 0-6.

WIK ’57-SKNWK 0-6 (0-3). 9. Emiel Kuijten 0-1, 26. Emiel Kuijten 0-2, 29. Wilco de Valk 0-3, 49. Wilco de Valk 0-4, 70. Wilco de Valk 0-5, 75. Erwin Nelissen 0-6. Scheidsrechter: V.M. Wagenaar (Goes). Gele kaart: Ferry Berrevoets (WIK’57), Wesley Goud en Erwin Nelissen (SKNWK). Aantal toeschouwers: 95.

>>SKNWK wint met 0-6 bij streekgenoot WIK’57. De Nieuwerkerkse ploeg blijft daardoor ongeslagen aan de leiding in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal.