Yerseke wint rumoerige derby

GOES – Yerseke boekte zaterdag in de vierde klasse B in en tegen Waarde de tweede seizoenszege (0-2), waardoor de ploeg nu vijfde staat. Stavenisse en SPS speelden onderling gelijk en Smerdiek won met 3-0 van Vrederust.

Waarde-Yerseke 0-2: Elco de Schipper bracht Yerseke al na vijf minuten aan de leiding. In de pittige eerste helft, waarin scheidsrechter Bleijenberg wegens een opstootje na een overtreding op een Waarde-speler zelfs een afkoelingsperiode van tien minuten afkondigde, werd daarna niet meer gescoord. Na rust kregen beide ploegen tal van kansen. Arco van Dixhoorn besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd. Waarde-speler Frank Lobbezoo kreeg daarna nog na zijn tweede gele kaart.

Stavenisse-SPS 1-1: Voor rust was Stavenisse de betere ploeg. Kees van Putte kopte de thuisploeg naar 1-0. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft zorgde Jan Deij voor de gelijkmaker. Na de hervatting waren de meeste kansen voor SPS, maar de sterk spelende Stavenisse-doelman Mark Hogendoorn hield zijn doel schoon.

Smerdiek-Vrederust 3-0: Met de teruggekeerde Jordi Hage als laatste man hield Smerdiek achterin soeverein de nul. Na rust (0-0) zorgde Ad Pipping voor de voorsprong van Smerdiek. Daarna bleef die stand lang op het bord. Pas in de laatste vijf minuten doelpuntte Smerdiek nog twee keer. Eerst scoorde Jelle Rinses en daarna was Jeffrey Oudesluis nog trefzeker.

Kruiningen-ZSC’62 2-5: Kruiningen speelde te tam om ZSC’62 te dwarsbomen. Arjan Smalheer zorgde al na acht minuten voor 0-1 en via Kasimier Snoek werd het in de 40e minuut 0-2. Smalheer zorgde vlak voor rust ook nog voor de 0-3. In de tweede helft scoorden de doelpuntenmakers uit de eerste helft nog een keer, eerst Smalheer en vervolgens Snoek, en kwam ZSC’62 op 0-5: Pas in de slotfase verslapte de concentratie wat bij de ploeg uit Scharendijke. Tot twee keer toe profiteerde Gert-Jan van de Pol namens Kruiningen.

Chrislandia-Brouwershaven 4-1: Jack Otto 1-0, Corné Jongenelen 2-0 (strafschop), Jack Otto 3-0, Corné Jongenelen 4-0, Michel van de Hurk (e.d.) 4-1.

>>Kruiningen verliest met ruime cijfers van ZSC’62. De Bevelandse voetbalploeg komt eerst met 5-0 achter, voor er twee keer tegengescoord wordt.