Knock-out ronde voor de beker tegen SKNWK

Zaterdag 20 oktober a.s. speelt VCK thuis in de 2de ronde, tevens een knock-out ronde, voor de beker. Op ‘de Stoofwei’ is SKNWK uit Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland de tegenstander…

Vorig seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar nog in de 3de klas. In de twee wedstrijden pakte VCK 5 punten. Thuis werd met 2–0 gewonnen, uit werd met 2–2 gelijk gespeeld. Dit gelijkspel betekende voor SKNWK degradatie uit de 3de klas.

Inmiddels doet SKNWK het een stuk beter. Koploper in de 4de klas met 21 punten uit 7 duels en een doelsaldo van 33 doelpunten voor en slechts 4 tegen. Afgelopen werd met 5–0 gewonnen van Smerdiek en daarmee de 1ste periode binnengehaald.

VCK speelde een prima 1ste bekerronde en werd verrassend winnaar na zowel 2de klasse ploegen AZVV en RCS als 3de klasser Walcheren een nederlaag te hebben bezorgd.

Afelopen zaterdag een duidelijke nederlaag in de topper tegen Duiveland. Aangezien de achtervolgers allen wonnen wordt het bovenin dringen. Toch heeft VCK nog alles in eigen hand, maar dan moet wel gewonnen worden in en tegen Krabbendijke op 27 oktober as.

Hopelijk zijn de geblesseerden hersteld en kan VCK weer op volle sterkte aantreden. Gezien de resultaten van SKNWK tot nu toe zal VCK goed bij de les moeten zijn, omdat SKNWK revanche zal willen nemen voor het puntverlies van vorig seizoen. Aan de andere kant is het belang van de wedstrijd in Krabbendijke groter.

Tot zaterdag 20 oktober op “ de Stoofwei”: aanvang 14.30 uur.