Zegereeks S.K.N.W.K. 1 duurt voort

En ook de negende wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 werd in een zege omgezet. Deze keer was Halsteren 1 kind van de rekening. Na een 1-0 ruststand, werd uiteindelijk de eindstand bepaald op 3-0. S.K.N.W.K. 1 gaat fier aan de leiding met ’27 uit 9′.

Halsteren 1 was duidelijk naar Nieuwerkerk gekomen om te verdedigen. En geef ze eens ongelijk. S.K.N.W.K. 1 had in de voorafgaande 8 duels maar liefst 42 treffers gemaakt.


Maarten Padmos legt aan voor zijn strafschop en zorgt voor de 1-0 voorsprong

Uiteraard was het ook in dit duel S.K.N.W.K. dat de wedstrijd dicteerde. Het balletje kon achterin rustig worden rondgetikt, want Halsteren zette niet aan. Echter was de laatste pass erg slordig en kreeg S.K.N.W.K. weinig kansen.

De 1-0 viel dan ook uit een strafschop. Overigens wel terecht. Maarten Padmos werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en velde zelf het vonnis. De penalty werd niet geheel zuiver ingeschoten, maar omdat de doelman van Halsteren het met z’n voeten probeerde in plaats van met z’n handen, ging de bal simpel binnen.


Christian van Vossen zorgde indirect voor de 2-0. Wesley Goud komt hem feliciteren

Ook Wesley Goud en nog eens Maarten hadden nog twee strafschoppen kunnen en moeten krijgen, maar de scheidsrechter wilde er niet aan geloven. Aan de andere kant had doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. werkelijk waar niets te doen. Enkele terugspeelballetjes waren zijn deel, maar voor de rest bleef het erg rustig.

Wilco de Valk zorgde nog bijna voor de 2-0. Zijn schot uit de rebound werd door de keeper met zijn hoofd, overigens niet bewust, overgekopt. Christian van Vossen kreeg nog een kopkansje, maar hij kopte naast.

In de rust werd aangegeven dat geduld het belangrijkste was. Niet forceren en gewoon wachten op de kansen die toch wel komen.

In de 2e helft was het de doelman van Halsteren die S.K.N.W.K. een helpende hand toestak (letterlijk en figuurlijk). Een strakke voorzet van de rechterkant van Christian van Vossen, werd door de keeper in zijn eigen doel gewerkt, 2-0.

De 3-0 was er een uit het boekje. Een prima aanval over de rechterflank werd door Emiel Kuijten voor gezet. Christian van Vossen tikte mooi binnen en zorgde voor de eindstand van 3-0.

Een wedstrijd die simpel werd gewonnen al was het zeker niet altijd goed. Keeper Koen de Jonge heeft geen enkele redding hoeven te maken deze wedstrijd. Eigenlijk was het dus ook eigenlijk geen wedstrijd, want S.K.N.W.K. was simpelweg te sterk voor Halsteren.


Martijn Rentier (links) en Richard v/d Sande mogen nog invallen. Beide spelers hadden al een gewonnen wedstrijd in de beentjes met S.K.N.W.K. 2

Aankomende zaterdag mogen de blauw/zwarten van Peter Groenewegen aantreden in Stavenisse tegen de plaatselijke SC. Aanvang van dit duel zal zijn 14:30 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Robbert v/d Zande (Martijn Rentier), Frank Boere, Martin Huisman, Maarten Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Leon Goedegebure, Christian van Vossen, Wesley Goud (Richard v/d Sande).