Tweede thuiszege op rij WIK ’57

Maandag 5 november 2007 – GOES – De Schouwse clubs in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal kenden een prima speelronde. WIK’57 klopte Chrislandia, Brouwershaven rekende af met Waarde en SKNWK was te sterk voor Halsteren. Het duel FSV- ZSC’62 werd bij 2-2 gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter.

WIK’57-Chrislandia 4-1: Dennis Boogaard scoorde 0-1, maar een eigen goal van Anton Huyzers betekende 1-1. Via Rick Bevelander kwam de thuisploeg nog voor rust aan de leiding. Na rust kwam het gehavende WIK’57 door een doelpunt van Jan Berrevoets aan de 3-1. Daarna bleef WIK’57 eenvoudig overeind. In de slotfase zorgde Maurice de Vlieger nog voor 4-1.

Brouwershaven-Waarde 4-1: Patrick Berrevoets zorgde op aangeven van Ivo Fonteine voor 1-0. Waarde kwam door Henk-Jan Stok op 1-1. In de tweede helft zorgde Berrevoets, toen hij de keeper omspeelde en uit een moeilijke hoek scoorde, voor de 2-1. Uit een voorzet van Dennis van Grunsven kopte Ivo Fonteine Brouwershaven naar de 3-1. Edwin Hof scoorde uit een vrije trap de vierde Brouwse goal.

FSV-ZSC’62 2-2, gestaakt: Door goals van Edward de Rooij kwam FSV op een 2-0-voorsprong, maar daarna herpakte ZSC’62 zich. Jos Kristalijn zorgde nog in de eerste helft voor de aansluitingstreffer. Na rust zorgde Arjan Smalheer na een schot van Kasimier Snoek voor 2-2.

Daarna leek ZSC’62 op weg naar de zege, maar een blessure van de 24-jarige scheidsrechter Gerko van Herk uit Groot-Ammers (kramp in beide benen) gooide roet in het eten. Elf minuten voor tijd staakte hij de wedstrijd.

SKNWK-Halsteren 3-0: In het eerste halfuur liep de koploper zich nog stuk op het verdedigend ingestelde Halsteren, maar een strafschop bracht daar verandering in. Maarten Padmos, die zelf onderuit werd gewerkt, verzilverde de elfmetertrap.

Na rust had SKNWK de hulp van de Halsteren-doelman nodig om op 2-0 te komen. Een op het oog mislukte voorzet van Christiaan van Vossen belandde via de doelman in het doel. Twintig minuten voor tijd zorgde Christiaan van Vossen op aangeven van Emiel Kuijten voor de 3-0.

SPS-Yerseke 2-3 (1-1). Willem Bevelander 1-0 en 2-1, Michel de Rooij 1-1, Arco van Dixhoorn 2-2 en 3-2.

Smerdiek-Kruiningen 1-1 (1-1). Jelle Rinses 1-0, Arno van de Berge 1-1.

Vrederust-Stavenisse 0-0.