Bekerdroom S.K.N.W.K. 1 is voorbij

Na de knappe stunts op V.C.K. 1 (0-4) en Terneuzense Boys 1 (6-2) is de bekerdroom van S.K.N.W.K. over en uit. Gisteren moesten ze aantreden in Terneuzen tegen zondag 2e klasser Terneuzen 1. Zij waren duidelijk een maatje te groot voor de blauw/zwarten. Het werd uiteindelijk 4-0. Dit mede doordat S.K.N.W.K. een aantal belangrijke pionnen miste en omdat ze (na twee keer geel voor Emiel Kuijten) bijna een uur met 10 man moesten spelen.

Nadat in de kantine van S.K.N.W.K. 1 alle selektiespelers, begeleiding e.v.a. voorzien waren van nieuwe jassen (beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Machine Support) kon de bus vertrekken richting Terneuzen. Afgeladen vol met spelers, begeleiding en supporters werd bij Goes trainer/coach Peter Groenewegen nog opgepikt en kon de reis worden vervolgd naar Zeeuws-Vlaanderen.

S.K.N.W.K. 1 startte deze wedstrijd veel te tam. Teveel ontzag voor de twee klasse hoger spelende thuisploeg. Ze lieten ze veel te makkelijk voetballen en er werd aan Nieuwerkerse-zijde veel te slap verdedigd. Dit resulteerde dan ook na een 15-tal minuten in een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Inmiddels was laatste man van S.K.N.W.K. Martijn Neele al een tijdje geblesseerd. Na een onschuldig lijkend duel kreeg hij een tik op z’n wreef. Na de rust zou hij ook niet meer terugverschijnen op het veld.

Na de 1-0 kwam S.K.N.W.K. iets beter in hun spelletje. Een aantal speldeprikjes werden uitgedeeld, maar de doelman van Terneuzen hoefde niet echt in aktie te komen. Op de helft van de eerste 45 minuten kreeg spits Emiel Kuijten zijn eerste ‘prent’ na een duel op het middenveld. Zo’n tien minuten later zette hij te laat een tackle in en scheidsrechter van de Ketterij trok opnieuw geel. Zodoende moest S.K.N.W.K. met een mannetje minder verder.

Na de rust werden er wat omzettingen gedaan, maar doordat S.K.N.W.K. in ondertal was, konden ze geen potten breken. Terneuzen scoorde na een mooie aanval over links dan ook vrij snel de 2-0 en gooide de wedstrijd (als daar nog geen sprake van was) op slot.

Door twee keer zeer zwak ingrijpen binnen de 16 van de Nieuwerkerkers kon even zo vaak een speler van de thuisploeg nog simpel wegdraaien en binnenwerken, 4-0. Voor de rest vond doelman Koen de Jonge het wel goed, want meer tegentreffers stond hij niet toe dit duel.

De moegestreden (en na de rode kaart eenzame spits) Christian van Vossen werd nog vervangen door Richard v/d Sande. Dit resulteerde nog in een aantal prima mogelijkheden voor de blauw/zwarten, maar het mocht helaas niet zo zijn. S.K.N.W.K. heeft gestreden voor wat het waard was en terecht verloren. Zij kunnen het vizier nu volledig richten op de competitie.

In de kantine van Terneuzen was het daarna nog erg gezellig. De vele S.K.N.W.K.-supporters zorgden samen met de Terneuzen-aanhang voor een prima sfeertje. Zelfs de clubsjaaltjes werden nog uitgewisseld. Ook in de bus probeerde de supporters nog wat te zingen, al werd dit steeds minder. Rond het klokje van 7 uur was de bus terug bij ‘Het Springer’.

Dank gaat uit naar Van Oeveren Busbedrijf voor het beschikbaar stellen van de bus en uiteraard naar chauffeur Kes!! En niet te vergeten de supporters voor de steun en gezelligheid.

Voor S.K.N.W.K. 1 is het dan nu eventjes winterstop (wat veldvoetbal betreft dan). Deze week spelen ze op woensdag en zaterdag nog wel in sportcentrum ‘Westerschouwen’ voor het Pepsi Indoorsoccer 2007. Zaterdag 29 december as. staat het onderling zaalvoetbal om de Charlie Cup nog op de rit.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele (Leon Goedegebure), Robbert v/d Zande, Martin Kiesenberg (Frank Boere), Martin Huisman, Erwin Nelissen, Maarten Padmos, Wilco de Valk, Sander Uijl, Christian van Vossen (Richard v/d Sande), Emiel Kuijten.