Duiveland A1 – S.K.N.W.K. A1(C) 4-2

Op de eerste echt koude zaterdag van de najaarsreeks mochten de A´s aantreden tegen de club waarvan iedere Nieuwerkerker wil winnen: Duiveland. We speelden op verplaatsing. Gezien het weer was het een gelukkige keuze dat we “democratisch” hadden besloten op de fiets te gaan. Het eerste deel van de warming-up hadden we zodoende te pakken. Helaas had niet iedereen onthouden dat we om 11.30 vertrokken: Sibren van Leeuwen vond het niet nodig om op te komen dagen en hij vond het ook niet ondig om zich af te melden. Hij had kunnen voorkomen dat ik het hier meld door zijn excuses aan te bieden aan zijn teamgenoten, aan mij en aan de trainer maar omdat hij dat tot nu toe nog steeds niet heeft gedaan: “bedankt” Sib! Je hebt ons lekker laten zitten.

Door andere verplichtingen van spelers en blessures waren we zodoende met 12 man ofwel we hadden 1 reserve. Jeffry Viser trok noodgedwongen de keeperskleding aan. Met geleende handschoenen van de Duiveland keeper (klasse! Nogmaals dank!) verdedigde hij het doel met verve maar hij kon niet voorkomen dat we al in de 4e minuut met 1-0 achter kwamen: na een inworp van Robert Padmos was slordig balverlies de basis voor een snelle uitval van de geel-zwarten.

Na een uitstekende voorbereidende actie van Hugo Meijer kon Rene Verschoor in de 11e minuut de stand weer gelijktrekken. Keurig kruiselings ingeschoten over de grond. Helaas was de vreugde van korte duur. In de 13e minuut ontstond er balverlies door een mislukte pass van Lex Folmer. Door wederom een snelle uitval van “de buren” en niet goed ingrijpen door de verdediging was Jeffry weer kansloos: 2-1. Nog beduusd van deze tegenvaller keken we een minuut later tegen 3-1 aan door “een vliegend afstandschot van een kroaie” die de bal strak rechtsboven in het kruis joeg. Het duurde tot de 31e minuut tot Robert Padmos na een goede doorgezette aanval de keeper het nakijken gaf. Goede actie!

In de rust besloten we om van 4-3-3 af te wijken en 4-4-2 te gaan spelen. Thomas Zwetsloot nam de keepersfunctie over, Rene de Reus kwam in het veld voor Arjan Luijk die de vlag ging hanteren. We voerden enkele behoorlijke omzettingen door en we legden eigenlijk behoorlijk spel op de mat, maar de bal wilde er niet in. Diverse mooie mogelijkheden werden helaas niet benut. In de 54e minuut rolde een bal van de voet van Lex Folmer tergend langzaam naast en terwijl je nog staat te balen scoort de tegenstander uit een scrimmage rond de 16-meter lijn aan de andere kant de 4-2. Toen was het einde bericht! Hoewel SKNWK nog een – in mijn ogen zuivere- strafschop werd onthouden, hadden we hieraan de nederlaag niet te danken: als je zelf niet scoort en de tegenstander wel, ja dan verlies je. Wie het meeste scoort, die wint en dat was nu Duiveland A1.

Overigens mochten we nog van geluk spreken dat we niet bij d’ Achteromme om gips moesten: op het eind van de wedstrijd werd Jeffry na een gewonnen duel om de bal door de gefrustreerde verliezer met een vliegende tackle met 2 gestrekte benen zwaar op de enkels gepakt. Hij ging puur voor de speler en abslotuut niet voor de bal. Gelukkig werd hij wel uit het veld gestuurd, maar het is onvoorstelbaar dat zoiets op dit niveau gebeurt! Die jongen kan beter maar iets anders gaan doen. Ik hoop dat het bestuur van Duiveland maatregelen tegen hem neemt en dat we hem niet meer tegenkomen binnen de krijtlijnen. Het is werkelijk een wonder dat Jeffry geen blessure aan deze actie heeft overgehouden.

Met de begeleiding van deze wedstrijd is er een einde gekomen aan mijn interim-coaching van onze A’s. Het was me een genoegen! Ik heb voldoende gezien om te durven stellen dat diverse jongens over een paar jaar tegen de hoofdmacht aan zitten te duwen. Komt daar ook weer eens concurrentie 😉 A’s: nogmaals bedankt en heel veel succes in de voorjaarsreeks!