Erfenis Duiveland staat op spel in Indoor Soccer

Erfenis Duiveland staat op het spel in Indoor Soccer

Dinsdag 18 december 2007 – BURGH-HAAMSTEDE – Wordt het weer Duiveland of kan Zierikzee de troon opnieuw bestijgen? Twaalf voetbalverenigingen van Schouwen-Duiveland strijden deze week in Burgh-Haamstede om de beste te worden in het Pepsi Indoor Soccerevent. Duiveland verdedigt zijn vorig jaar behaalde titel.

De Oosterlandse club is in sportcentrum Westerschouwen met zijn behendige voetballers een belangrijke gegadigde voor de titel, maar ook Zierikzee is altijd gevaarlijk. Deze club won twee jaar geleden de titel en verrekende zich vorig jaar toen het na een 8-3-nederlaag tegen Duiveland titelprolongatie verspeelde.

Een rode draad in het toernooi, dat dit jaar voor de twaalfde keer wordt gehouden, is dat clubs die het op het veld goed doen, die lijn in de zaal doortrekken. In dat geval zal het een aardige strijd worden met de ‘herfstkampioenen’ Zierikzee, DFS, SKNWK en de top-drieclubs Bruse Boys, Duiveland en ZSC’62.

De voorrondes worden op drie avonden gespeeld, waarop telkens vier ploegen strijden voor twee plaatsen in de finalepoule. In poule A, die vanavond vanaf 19.30 uur wordt afgewerkt, spelen Bruse Boys, Duiveland, DFS en Ouwerkerk. Morgen treffen SKNWK, Mevo, Renesse en Dreischor elkaar. Donderdag sluiten ZSC’62, WIK’57, Brouwershaven en Zierikzee de voorrondes af.

Zaterdag wordt de finalepoule gespeeld met de nummers één en twee uit de poules, de nummers drie en vier spelen in een B-poule.